Viac ako  4 000  receptov

MED

Radiť: od najnovšieho   od najstaršieho  

1  

autor: ercicka
zmenené: 24. 06. 2010 22:25:02   reagovať

Ako pouzivat vceli med.

Med obsahuje kopu prospesnych latok, ktore sa teplom znehodnocuju, preto ak chceme, aby nam pomohli, nesmieme med zohriat na teplotu vyssiu ako 38, max. 40°C.

Med ja aj konzervant, preto vyrobky z neho zvycajne vydrzia dlhsie.
-Napr. ked si urobite med s posekanymi orechami a rozpucenym cesnakom, vydrzi to v chladnicke par mesiacov, my to pouzivame ako kuru proti chripke, kazdy vecer za 1cl. a funguje!!!
-Upecene medovniky tiez vydrzia velmi dlho.

autor: ercicka
zmenené: 24. 06. 2010 20:30:14   reagovať

Chcela by som urobit trochu osvety ohladom medu, lebo viem, ze vela ludi si myli vceli med s rozvarenym cukrom, do ktoreho je pridana nejaka bylinka. Ale nie je med ako med smajlik A tiez väcsina ludi vie, ze vcelari prikrmuju vcely cukrom a myslia si, ze sa z toho potom vytaca med, ktory je vlastne invertovany cukor.

Tak aka je pravda?

Vcely vyrabaju med z jedineho dovodu a to je ten, ze si robia zasoby potravy na zimu smajlik A preto ze drviva väcsina raslin kvitne na jar, tak maju skoro vsetky zasoby vyrobene asi tak zaciatkom jula. Kedy vcelari poslednykrat vytacaju med. Kedze vcelar im vsetky zasoby vytoci a rastliny uz nekvitnu, pretoze uz na nich zreju plody, vcelie rodiny by si uz nemali z coho vyrobit dostatocne zasoby na zimu a preto im vcelari davaju krmivo, teda cukrovy sirup. Vcely si z neho do zimy stihnu vyrobit nektar, z ktoreho celu zimu ziju, takze ho ziadny vcelar uz nevytaca a nepredava ako medsmajlik Ak by to vcelari robili, tak by si znicili vlastne vcelstva a tiez by si znicil povest a nikto by u neho uz med nekupoval.

Myslim, ze ak sa spytate vcelara, u ktoreho med kupujete na jeho vyrobu, urcite vam o tom ochotne porozpravasmajlik

Odvieckovanie plastov:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=564559

Odvieckovane plasty sa nalozia do medometu:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=564560

A potom vytocia:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=564562

A nieco o vcelach:
http://www.pv.sk/vcely/


1  


Pridať príspevok


Vaše meno:  
Príspevok:  
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
Prílohy:

 

Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz