Viac ako  4 000  receptov

Ryža na egyptský spôsob

Ryža na egyptský spôsob
Ryža na egyptský spôsob
nahoru
Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob Ryža na egyptský spôsob
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 35 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3

Suroviny:

2 poháre/hrnčeky ryže
2,5 pohára/hrnčeka vody
1PL masla / oleja
3 hrste podlhovastej tarhone / rezancov - neuvarených
soľ

Postup

1.ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody
2.do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja
3.keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených
4.tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda
5.pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame
6.pridáme soľ
7.hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku
8.po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame
9.po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová

Poznámka

masla/oleja, tarhone/rezancov môžme dať kľudne viac, toto je také optimum

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Ryža na egyptský spôsob"

autor: JanaAli
vložené: 23. 03. 2010 20:12:53  nahlásiť  reagovať
 

doplnila som aj fotku s rezancami smajlik

autor: JanaAli
vložené: 07. 03. 2010 19:28:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 07. 03. 2010 19:27:56  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik jasne!

autor: JanaAli
vložené: 07. 03. 2010 19:25:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlik nabuduce budes vediet, ze este je cas smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 07. 03. 2010 19:24:18  nahlásiť  reagovať
 

no prave! zrazu to zacalo hnednut, som sa zlakla, ze uz prihara tak som frisko supla ryzu

autor: JanaAli
vložené: 07. 03. 2010 18:33:51  nahlásiť  reagovať
 

ano, ono to dlshie trva a potom naraz zhnedne smajlik

autor: michsamant
vložené: 07. 03. 2010 17:26:08  nahlásiť  reagovať
 

som sa bala, aby mi to neprihorelo, stale som na to pozerala, ze ci uz...

autor: JanaAli
vložené: 07. 03. 2010 16:10:54  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ja ich zvyknem opiect viac do hneda smajlik

autor: michsamant
vložené: 07. 03. 2010 14:18:06  nahlásiť  reagovať
 

Hotovo! smajliksmajlik Pridavam obrazok smajlik

autor: JanaAli
vložené: 02. 03. 2010 22:11:20  nahlásiť  reagovať
 

Miska, skus s rezancami, chut to nezmeni, iba vzhlad ryze, mne to pripomina cerviky smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 02. 03. 2010 20:42:18  nahlásiť  reagovať
 

ja som dnes videla taketo hnede cosi podobne a volalo sa to broken rice...druhe taketo podobne bolo nejake obilie,ale egg barley som nenasla smajlik ale kupila som tie tenke kratke slyze,tak skusim s nimi smajlik

autor: michsamant
vložené: 02. 03. 2010 06:27:32  nahlásiť  reagovať
 

@destovka smajlik dakujem!

autor: destovka
vložené: 02. 03. 2010 00:42:03  nahlásiť  reagovať
 

Mishka, tady se tomu rika egg barley (tarhona)smajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 19:14:35  nahlásiť  reagovať
 

magdalenka, broky poznam, ale toto som nepoznala smajlik

autor: magdalenka
vložené: 01. 03. 2010 19:13:27  nahlásiť  reagovať
 

JanaAli, vidíš, čo všetko sa nedozvieš! To podlhovasté je fakt slovenská ryža (názov pre ten druh cestoviny) a tie "broky" sú tarhoňa!

autor: tejaja
vložené: 01. 03. 2010 19:07:09  nahlásiť  reagovať
 

Nie ?smajliksmajlik No vidíš, nie je to tak napísané na obale, ale u nás sa tomu vždy tak hovorilosmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 19:02:19  nahlásiť  reagovať
 

tejaja, to som este nepocula, ze slovenska ryza, to je dobre smajlik

autor: tejaja
vložené: 01. 03. 2010 18:31:41  nahlásiť  reagovať
 

Janka, u nás sa tej cestovine hovorí slovenská ryža smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vložené: 01. 03. 2010 15:39:57  nahlásiť  reagovať
 

Tak mňa tiež zaujíma, či do večera bola teplá posteľ, či ryža?smajlik Jednou ranou dve muchy?

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 12:41:04  nahlásiť  reagovať
 

@maris, smajlik ja som to radsej neskusala, ale dakujem za informaciu

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 12:22:54  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, este ma napadlo, ze ked ti ta ryza ostane vlastne tepla do vecera, to mas zaroven aj vyhriatu postielku smajlik, to je parada, to asi skusim smajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 12:21:41  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, takze som to pochopila spravne , je to naozaj, realne do perin, smajlik super!

autor: maris
vložené: 01. 03. 2010 12:21:11  nahlásiť  reagovať
 

Zkusila jsem přidat jako Podobný recept Arabskou rýži z českých a nešlo tosmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 03. 2010 12:19:30  nahlásiť  reagovať
 

michs...parovanie medzi cz a sk portalom nie je mozne...su uplne rozdielne databazy.
janaali smajlik do perin znamena, ze vezmem hrniec z plamena, zabalim do utierky a vlozim ho medzi duchny. ja ked varim vela vela veci a patri medzi ne aj ryza, tak ju varim vzdy ako prvu, necham vyvriet tu najvacsiu vodu a potom ju vlozim medzi periny. raz som takto uvarila ryzu rano a este vecer bola tepla.

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 12:01:13  nahlásiť  reagovať
 

Miska, na toto ti neviem odpovedatsmajlik

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:59:55  nahlásiť  reagovať
 

nie uz chapem, ty si dala ten recept aj na ceske tak tam je to sparovane smajliksmajlik pardon,moja nepozornost..ale fakt,moze sa parovat aj medzi portalmi,ci nie?

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:59:51  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik nie si sama, ja sa chcem pri tejto prilezitosti vysvetlovania faktov a pojmov opytat vybusnej na pojem do perin, to akoze fakt do perin? realne?

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:58:31  nahlásiť  reagovať
 

ja som tu z toho niekedy blazon.... smajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:58:16  nahlásiť  reagovať
 

ano Miska, tenke, kratkesmajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:57:40  nahlásiť  reagovať
 

ani ja Miska, az ked som si to objavila na cz pod mojim receptom,super nie smajlik

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:57:20  nahlásiť  reagovať
 

takze vermicelli smajlik lebo ja davam tie do polievok, to su tenke, kratke

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:56:49  nahlásiť  reagovať
 

smajlik a ja teraz pozeram..podobne recepty z cz portalu a sk portalu sa tiez mozu takto parovat? to som nevedela

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:56:05  nahlásiť  reagovať
 

Miska, klasicke polievkove reznace, tie tenucke

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:55:21  nahlásiť  reagovať
 

boze boze! a co su nitovky?? to su vermicelli?? smajlik ja nic neviem..

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:50:06  nahlásiť  reagovať
 

dakujem, taktiez robim s nudlema-rezancami, pozerala som ten tvoj recept, ze odporucas prihodit aj hrozienka,osobne mi ryza s hrozienkami nechuti, je to taka divna chut, a tu ju robia hlavne strasne mastnuuuu smajlik ale kazdy podla svojej chuti smajlik

autor: Svetlana
vložené: 01. 03. 2010 11:47:32  nahlásiť  reagovať
 

...dělám podobně, ale s niťovkama - nudlema...a znám pod názvem "Arabská ryže"...http://www.toprecepty.cz/recept/2986-arabska-ryze/...posílám bodík...smajlik

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:44:13  nahlásiť  reagovať
 

vybusna sikovny napad, ale mne sa tolko riadu spinit nechce, ked uz mam z nej hrniec spinavy smajlik a ked aj nahodou prichyti, ze ju malo miesam, staci, ze ju necham este po dovareni zakrytu pokrievkou a ta para sposobi, ze sa odspodku hrnca aj tak pekne odlepismajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 03. 2010 11:41:14  nahlásiť  reagovať
 

jaj kvoli tomu to miesas, aby sa ti neprichytilo smajlik
tak prave kvoli tomu, ze ja nedavam ryzu dochadzat na plameni, ale v perinach, tak sa mi to nestalo dobrych 10 rokov. ak nemam cas, ze potrebujem tu ryzu co najskor, tak ked vyvrie cca 1/3 vody prehodim ju do sklenenej misky a dam ju do mikrovlnky

autor: magdalenka
vložené: 01. 03. 2010 11:36:28  nahlásiť  reagovať
 

Miška, normálne niťovky osmaž pomaly najprv do hneda na oleji a potom pridaj ryžu...

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:26:55  nahlásiť  reagovať
 

Miska, nenasla som, ako sa povie tarhona anglicky a prizanm sa, ze tiez neviem z hlavy, inak tarhona byva aj vo forme guliciek, ktore oprazis a potom len varis v slanej vode, mozno tuto gulickovu poznas

v obchode mrkni v oddeleni cestovin a podla tvaru ju spoznas, lebo ja mam len po arabsky napisane, ako sa to vola a to ti asi nepomoze smajlik tato podlhovasta vyzera presne ako ryza, len je to cestovina, pripadne najdes tu gulickovu, alebo daj rezance, klasicke polievkove rezance, ked budem robit nabuduce ryzu, urobim s rezancami a prihodim foto, vyzera to ako cerviky smajlik ked mi to prvykrat doniesli v restike, som mala pochbynosti, ci to fakt cerviky nie su smajliksmajliksmajliksmajlik

tato ryza chuti trosku inak ako klasicka, co je sposobene tou cestovinou a uprimne, uz len samotna ryza mi nechuti,dokonca aj na slovensku doma si varim len tutosmajlik

autor: michsamant
vložené: 01. 03. 2010 11:15:38  nahlásiť  reagovať
 

to moze byt dobra ryza..ale poviem pravdu, ja tusim nepoznam tarhonu smajlik inak tiez ryzu premiesam, aby vrch nebol oschnuty..obycajne ten vrch mam taky suchsi nez spodok,tak mi naopak neprihara smajlik ako sa tarhona povie anglicky? pozriem to v obchode, ci je to tu dostat

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 11:10:47  nahlásiť  reagovať
 

nedavala som bujon, lebo by mi ta ryza chutila potom viac ako polievka, nez ako ryza

ano, v postupe je pisane, ze tych poslednych 15 minut ju premiesavame, je to hlavne z dovodu, aby sa nam jej tolko nepripalilo na spodku hrnca, ale mozes ju nechat dojst aj bez premiesavania, len potom musis ratat s vyssou stratou, lebo asi tretina jej ostane prilepenej na hrnci, takze ja si ju radsej sem-tam premiesam smajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 03. 2010 11:01:45  nahlásiť  reagovať
 

skusala si dat do tej vody bujon? a tych ostatnych 15 min...musi sa to premiesavat? ja totizto nechavam ryzu dojst v perinach.

autor: JanaAli
vložené: 01. 03. 2010 10:59:15  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: ercicka
vložené: 01. 03. 2010 10:57:47  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz