Viac ako  4 000  receptov

Cik-cak torta

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Cik-cak torta
nahoru
Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta Cik-cak torta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

Korpus : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc horúcej vody, 1 lyžica kakaa Krém : 300 g masla, 200 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 20 g Zlatého klasu ( alebo 1 vanilkový puding ) 1 dl studenej instantnej kávy, okrúhle detské piškóty, maslo s brandy čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krémom potrieme aj boky torty. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Cik-cak torta"

autor: gita (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 06. 2010 16:20:37  nahlásiť  reagovať
 

co je to brendove maslo? da sa niekde zohnat alebo sa da vyrobit doma?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz