Viac ako  4 000  receptov

Dvojfarebná zamatová roláda

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Dvojfarebná zamatová roláda
nahoru
Dvojfarebná zamatová roláda
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 40

Suroviny:

Cesto: 6 ks vajce, 3 PL kakao, 5 PL cukor kryštálový, 1/2 čl, sóda bikarbóna,
Plnka: 200 ml mlieko, 1 ks žĺtok, 3 PL múka hrubá, 250 g maslo, 3 PL kakao, 7 PL cukor práškový, 1 bal. cukor vanilkový,
Poleva: 50 g stužený tuk (cera), 100 g čokoláda na varenie

Postup

Najskôr si uvaríme kašu, ktorú použijeme do plnky, nech nám počas pečenia rolády pekne chladne. V nádobe si vymiešame spolu mlieko, múku a žĺtok, aby nám pri varení nevznikli hrudky. Varíme na miernom ohni do úplného stuhnutia. Hustú kašu necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Občas premiešame. Nachystáme si suroviny na cesto, oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň pridávame kryštálový cukor. Poriadne vyšľaháme a po jednom zašľahávame žĺtka. Je dobré to robiť vo väčšej nádobe, ja som to trochu podcenila. Vyšľaháme na krásny objem. Nakoniec pridáme kakao a sódu bikarbónu. Došľaháme - ale nie dlho, nech nám cesto nepadne. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200° po dobu asi 8-10 minút. Na upečené cesto si položíme navlhčenú utierku, prikryjeme doskou a rýchlo otočíme. Z cesta stiahneme papier na pečenie (mne sa trošku prilepil). Pomocou utierky cesto zroluje do rolády a necháme vychladnúť. Pripravíme si ďalšie suroviny na dokončenie plnku. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Vychladnutý krém si preložíme do druhej nádoby. Po lyžiciach do neho zašľahávame vymiešané maslo. Nikdy nie naopak, čiže uvarený krém do masla - ostali by hrudky. Krém si rozdelíme na dve polovice - do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej kakaový prášok. Roládu si rozvinieme a natrieme najskôr bielu a potom tmavú plnku. Stočíme do rolády a dáme zatuhnúť do chladničky. Potrieme polevou, necháme zatuhnúť, do chladničky dáme až po zatuhnutí polevy, inak by nám stratila lesk.

Autor Autor: (Terezka Fulková)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Dvojfarebná zamatová roláda"

autor: eva hubova
vložené: 18. 12. 2014 21:42:48  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz