Viac ako  4 000  receptov

Hovädzie pečené v červenej omáčke so syrovými zemiakmi

Hovädzie pečené v červenej omáčke so syrovými zemiakmi
nahoru
Hovädzie pečené v červenej omáčke so syrovými zemiakmi Hovädzie pečené v červenej omáčke so syrovými zemiakmi
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 150 minut + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

300 g hovadzie maso na pecenie
150 g mrkva (dve vacsie)
60 g zelerova bulva (vacsi mesiacik)
250 g pasirovane paradajky
5 bobkovych listov
suseny + cerstvy tymian
1 cervena cibula
muka na obalenie
1 stiplava paprika
sol, cerstvo mlete korenie
hrudka masla
olej
zemiaky
syr na posypanie

Postup

Zeleninu ocistime a zeler nakrajame na tenke hranolceky, mrkvu na kolieska a cibulu na mesiaciky. Stiplavu papricku som pokrajala na pruzky aj so semienkami. Pokial nemate radi stiplave, tak mozete vynechat.
Maso nakrajame na vacsie kocky, alebo mensie rezne asi 2 cm hrube.
Casti masa osolime, posypeme cerstvo mletym korenim a susenym tymianom. Ochutene maso zlahka obalime v muke.
Na panvici rozohrejeme hrudu masla (asi 2 kopcovite PL) a 1 PL oleja. Na rozohriate maslo dame bobkove listy, vetvicky tymianu, papricku a mesiaciky cibule. Vsetko dobre orestujeme.
Tuto zmes, aj s vypekom, prelozime do hlbokeho pekacika....osolime ju a okorenime.
Na panvici rozohrejeme olej a na horucom dobre opekame maso z obidvoch stran . Ak mame masa vela tak ho opekame v davkach, aby sa pri opekani kusy neprekryvali.
Opecene maso polozime na zeleninovu zmes.
Panvicu vylejeme horucou vodou a rozmiesame v nej pasirovane paradajky. Vsetko prelejeme na maso. Ak treba tak , dolejeme horucu vodu, maso musi byt ponorene.
Ja som mala este nejake ceresnove paradajky, tak som ich vhodila do pekacika.
Pekac prikryjeme alobalom a dame do predhriatej rury. Mam plynovu ruru a piekla som na cca 200 stupnov necele dve hodiny a maso bolo hotove.
Zemiaky osupeme a dame ich varit vcelku do slanej vody. Uvarime ich tak, aby sa nam nerozpadali, ale boli pevne a pritom uvarene. Po vychladnuti ich nakrajame na hrubsie platky.

Pekacik vyberieme....ja som mala stavu velmi hustu, tak som doliala horucu vodu a po povrchu pokladla zemiaky. Vratila som pekac do rury, uz bez alobalu a nechala zemiaky zapiect.
Na zapecene zemiaky som pokladla struhany syr a znovu dala do rury zapiect.
Ak uvarite zemiakov viacej a nezmestia sa Vam do pekaca, tak ich pretlacte cez mriezkovane sitko na hranolceky a opecte ich na rozohriatom oleji na panvici do zlata a pridajte na tanier ako dalsiu prilohu.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2518

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Hovädzie pečené v červenej omáčke so syrovými zemiakmi"

autor: eva hubova
vložené: 27. 02. 2014 22:46:08  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 23. 02. 2014 12:04:38  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: zde jsou další slova zbytečná,proto dávám zasloužený bod a ukládámsmajlik

autor: vybusna
vložené: 22. 02. 2014 17:22:14  nahlásiť  reagovať
 

Karolína: strasne by som bola rada, keby ste uz konecne zacala pouzivat jednotny nick, ale to je nakoniec Vasa vec.
Takze po poriadku...moj servis je z roku 1897 a je strieborny. Garantujem Vam, ze je cistejsi, ako Vase pribory, ktore mozete zacat umyvat teraz a skoncit o tyzden a lestit ich dalsie dva tyzdne....aj tak nebudu tak ciste ako tie moje na obrazku. Chapem, ze to nechapete....smajlik
Koncepciu mojich fotiek nebudem s Vami rozoberat, pretoze, je to zase... s dovolenim ... moja vec. Nic Vam nebrani nafotit si polievku s bieluckou misou....nech sa paci, vobec Vam v tom nebudem branit a kochajte sa nou do alelujeeee.
O radu som Vas neziadala, ale nemam problem , pokial je ta rada dobra, si ju zapamatatat a vyskusat ju. Vase rady...bohuzial su.....no.....ako Vam to vysvetlit....skratka, Vase rady su pre mna smiesne. Urcite si najdete ludi, co Vam budu za ne vdacne dakovat. A nakoniec len tolko.....dufam, ze sa svojou poslednou vetou budete riadit a budem sa moct na Vase slova spolahnut. Uz dopredu viem, ze si nebudete moct pomoct a budete ma oblazovat dalej a dalej dalej. Tak si to uzite, naozaj ma neznechucujete a dokonca uz prestanem Vase prispevky premazuvat...ostanete vecna smajlik

autor: Karolína (neregistrovaný/á)
vložené: 22. 02. 2014 12:10:18  nahlásiť  reagovať
 

zizala: Prepáčte, ale profesionálne fotky som nečakala, len som vyjadrila názor, že čistý príbor by výrazne prospel a ak nemám pravdu a ten špinavý príbor+miska sú podľa Vás krásne čisté, tak sa ospravedlňujem. Väčšina komentárov sú nič nehovoriace lichôtky a tak nie ste zvyknutá na dobre mienenú radu. Prepáčte, už radiť a vyjadrovať svoj názor v budúcnosti nebudem smajlik

autor: zizala
vložené: 22. 02. 2014 08:00:07  nahlásiť  reagovať
 

Karolína: Nezdá se vám, že hledáte blbosti? Autorka není profesionální foostylistka ani fotografka. I přesto jsou její fotky jedny z nejhezčích, jaké jsem tu viděla.

autor: Karolína (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 02. 2014 15:52:36  nahlásiť  reagovať
 

Celému receptu by veľmi pomohlo, keby ste pred fotením trošku umyla a vyleštila príbor, tiež by som misu po okrajoch utrela. Čo je však biedne je slovenčina a Váš slohsmajlik . Možno celkom kvalitný recept, ale doporučovala by som pred zverejnením trochu sústredenia.

autor: Patricie
vložené: 13. 02. 2014 19:30:25  nahlásiť  reagovať
 

smajlikMoc pěknésmajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 12. 02. 2014 20:34:42  nahlásiť  reagovať
 

To muselo být hodně dobré smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

rychla buchta na plech domaca pekaren spenat recept tvarohove knedliky s jahodami dukátové buchtičky recept salamova pomazanka vaječný końak tvarohové knedlíky jablková buchta recepty online slaný dort top recepty rychlá buchta kokosova rolada buchtičky s krémem vaječný koňak recept bílková poleva na perníčky rumové kuličky recept piskotova rolada rumové kuličky syrová omáčka sýrová omáčka na testoviny buchtičky s krémem recept makovec čokoládová poleva múčniky poleva na zdobení perníčků vaječna tlačenka žampionova omačka varenie gulášová polévka recept roláda piškotová skvarkova pomazanka poleva na perníčky čevabčiči dukatove buchticky bramborove knedliky recepty škvarková pomazánka recept zdobení perníčků recepty s obrázkami kokosove rezy


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz