Viac ako  4 000  receptov

Kelové závitky na marocký spôsob

Kelové závitky  na marocký spôsob
nahoru
Kelové závitky  na marocký spôsob Kelové závitky  na marocký spôsob Kelové závitky  na marocký spôsob Kelové závitky  na marocký spôsob Kelové závitky  na marocký spôsob
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 15 min príprava, 15 min pečenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

300 g kelu, 250 g hovädzieho zadného, 500 g chudé bravčové, 150 g dlhozrnej ryže, 2 vajcia, 2 cibule, 1 pekná mladá mrkva,3 strúčiky cesnaku, cherry paradajky, olivový olej, morská soľ, orientálne korenie, harissa

Postup

Z hlávky kelu oddelíme vrchné listy (8-10 kusov), zvyčok rozpolíme a odstránime hlúbik. Všetko dáme do veľkého hrnca s osolenou vriacou vodou, zakryjeme pokrievkou a 3 minúty blanšírujeme. Potom scedíme a kel vložíme hneď do studenej vody, aby nestratil farbu. Medzitým si predvaríme ryžu: nasypeme ju do vriacej vody, 7_10 minút povaríme a scedíme. Mäso pokrájame na menšie kúsky a pomelieme na mäsovom mlynčeku.V panvičke na olivovom oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme malé kúsky mrkvy. Osolíme a krátko podusíme.Pridáme obvarenú a na pásiky pokrájanú strednú časť kelu. Do misy k mäsu úpridáme vajcia a prelisovaný cesnak. Osolíme, okoreníme, pridáme pokrájané paradajky, 4-5 lyžíc predvarenej ryže a podusenú zeleninu. Všetko dobre premiešame (ako korenie som použila harissu a suchú zmes orientálneho korenia), ale môžete použiť korenie podľa vlastnej chuti. Z kelových listov zrežeme naplochorebrá - hrubé stredné časti. Doprostred každého listu dáme kôpku mäsovo-zeleninovej zmesi, spodok listu zahneme dovnútra a list skrútime do kornútika. Na dno zapekacej misy nasypeme zvyšok ryže, pokvapkáme olejom a na ryžu poukladáme kelové závitky. Dáme na 15 minút zapiecť do rúry predhriatej na 170 °C. Platí to pre multifunkčnú rúru, v normálnej elektrickej alebo plynovej možno treba zvýšiť teplotu alebo piecť trochu dlhšie.

Poznámka

Je to pôvodne marocký recept, nezohnala som jahňacie mäso, tak som ho zmenila. Z korenia (paprika sladká a pálivá, rozmarín, saturejka, tymián, oregano, bazalka, petržlenová vňať a muškátový oriešok) som vynechala škoricu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kelové závitky na marocký spôsob"

autor: amalia
vložené: 12. 09. 2013 07:02:52  nahlásiť  reagovať
 

dobrú chuť, sovičkasmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 11. 09. 2013 22:50:01  nahlásiť  reagovať
 

Tak to by mi chutnalosmajlik ukládám na vyzkoušenísmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

kelové závitky


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz