Viac ako  4 000  receptov

Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou
nahoru
Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

Na masove gulky (45 kusov)

60g biele pecivo od vcera
380g miesane mlete maso
1 lyzica pecorina, alebo iny tucny struhany syr
3 struciky cesnaku
1 velka lyzica nasekana majoranka
1 lyzicka sol
pol lyzicky mleta cervena stiplava paprika

Na polievku

150 g mlady kalerab
200 g mrkva
150 g mrazeny hrasok
1 velka cervena cibula
nasakana petrzlenova vnat
1 bobkovy list
1 liter vyvar (ja som nemala, tak som ho urobila z 2 bujonov...toho zozelirovaneho)

Na cibulu

1 velka cibula
1 lyzica hladka muka
1 lyzicka kurkuma
olej
ja som pouzila cervenu cibulu + muka + cervena mleta paprika)

Postup

Zemlu namocime do vody, ked je mokra, tak ju vyzmykame a prelozime do misy. Pridame mlete maso a vsetky suroviny pisane v recepte. Dobre vymiesame.
Dlane si namocime a tvarujeme male gulky....ozaj male...asi ako velka ceresna...je to prtava praca.

Cibulu, mkrvu, kalerab osupeme a nakrajame na male kocky.
V hrnci na polievku rozohrejeme vacsiu lyzicu oleja. Dame nan prevonat bobkovy list a orestujeme vsetku zeleninu. Zeleninu zalejeme horucim vyvarom a do vriacej vkladame masove gulky.
Ak mame malo vody, trochu horucej mozeme este doliat. Dame varit na 20 minut pod pokrievku.
3 minuty pred koncom vhodime do polievky mrazeny hrasok a nechame dojst.

1 cibulu ocistime, prekrojime a nakrajame na tenucke polmesiace.
Do igelitoveho sacku dame lyzicu muky a kurkumu. Ak nemate kurkumu, dajte kari korenie.
Ja som dala cervenu cibulu + cervenu mletu papriku a ako vidite nebol to dobry napad. Tazko budem presviedcat, ze ta cibula nie je zhorena.
Do sacku k muke vsypeme cibulu a poriadne zatrasieme aby sa nam cibula uplne obalila v muke.
Na panvicu dame vyssiu vrstvu tuku a v jednej vrstve rychle opecieme cibulu z jednej aj z druhej strany. Nemiesame ju a hned ju prelozime na pijavy papier.
Je to eintopf, nie klasicka polievka, takze by to malo byt hustejsie ako polievka, ale je to na Vas, kolko tekutiny si urobite. Na zaver este dochutime , vlozime nasekanu petrzlenovu vnat a podavame s oprazenou cibulou na vrchu.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Polievkový eintopf s mäsovými guličkami a chrumkavou cibuľou"

autor: vybusna
vložené: 18. 06. 2013 09:43:57  nahlásiť  reagovať
 

Frantiska: naozaj je skvela, napiste ako chutilo....

autor: Frantiska
vložené: 18. 06. 2013 09:41:16  nahlásiť  reagovať
 

tak tuto polevku musim uvatit :)

autor: vybusna
vložené: 04. 06. 2013 12:59:10  nahlásiť  reagovať
 

Peter H.: jaj...ako ste ma potesil smajlik

autor: Peter H. (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 06. 2013 12:58:27  nahlásiť  reagovať
 

Začínam s Vami prudko sympatizovať!

autor: vybusna
vložené: 03. 06. 2013 21:46:04  nahlásiť  reagovať
 

Peter H.: ale ked budete u um na vidiet absolutny gramaticky nezmysel, budem rada ak ma upozornite

autor: vybusna
vložené: 03. 06. 2013 21:35:59  nahlásiť  reagovať
 

Peter H.:smajlik

autor: Peter H. (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 06. 2013 21:34:58  nahlásiť  reagovať
 

To som pochopiteľne nemohol vedieť.
(Ale po nemecky je tiež Majoran.)
Samozrejme, že tomu každý rozumie.
Neviem, či aj Merkel, ktorá rozumie úplne
všetko a mieša sa do všetkého a do všetkých.

autor: vybusna
vložené: 03. 06. 2013 21:18:09  nahlásiť  reagovať
 

Peter H.: nuz....nieco uznam...tam s tym nazvom som to opravila...a v ramci toho, ze zijem vo viacjazycnej rodine, tak si myslim, ze mi tieto gramaticke nedostatky uzivatelia odpustia. myslite, ze nedokazete podla toho ako pisem navarit? btw....nekupujem majoran...ale Majoran, bez dvojjazycnych nazvov....v Nemecku to nie je zvykom

autor: Peter H. (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 06. 2013 21:13:29  nahlásiť  reagovať
 

nasekana majoranka
Správne je: nasekaný majorán
Majoránka je po česky (na každom obale
je dvojjazyčný názov).

vložené: 02. 06. 2013 08:46:28  nahlásiť  reagovať
 

To bych také mohl...smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 01. 06. 2013 19:59:33  nahlásiť  reagovať
 

Tak na této polívčičce bych si pochutnala, do dnešního sychravého počasí ideální smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz