Viac ako  4 000  receptov

Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa

Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa
nahoru
Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2-3 porcie

Suroviny:

400g hovädzieho mäsa - ja som mala steak zo sviečkovice
2 ČL kukuričný škrob
sójová omáčka – 2PL na marinádu a asi 3PL na dochutenie jedla
3 strúčiky cesnaku - prelisované
kúsok čerstvého zázvoru – nakrájaný na tenké pásiky
1 červená chilli paprička
1 menšia cibuľa –nakrájaná na hrubšie rezance
1 červená sladká paprika – nakrájaná na pásiky
1ks zeleninového bujónu – rozpustený v cca 100ml rozvarenej vody
1 ČL hnedý cukor
olivový olej
soľ, čierne mleté korenie – na dochutenie

Postup

Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.
Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením.
Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.

Poznámka

My sme to tentokrát podávali s vaječnými čínskymi rezancami, ktoré som uvarila podľa návodu a po uvarení som ich ešte trochu opiekla na sezamovom oleji a pokvapkala sójovou omáčkou.
www.gurman.estranky.sk

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa"

autor: gurmanka
vložené: 26. 04. 2011 11:24:07  nahlásiť  reagovať
 

dakujem vam vsetkym!! smajlik

vybusna: ked sa to urobi kazde zvlast ma to inu chut, ale neboj, aj ja som niekedy leniva a urychlujem si pracu smajlik

Jana Remkova: co za male pismo mame?smajlik

autor: Yanah
vložené: 25. 04. 2011 20:16:59  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik to vyzerá byť dobrééé ... mňam smajlik

vložené: 23. 04. 2011 15:52:46  nahlásiť  reagovať
 

Já nejsem moc těstovinová, ale dala bych si po dlohé doběsmajlik Sakra holky, ale tady máte nějaké malé písmosmajlik

autor: vybusna
vložené: 22. 04. 2011 22:05:39  nahlásiť  reagovať
 

pekny receptik....a si si dala tu pracu, ze si zvlast robila maso a zvlast ten ostatok. Ja som na to uz leniva, je len to maso dam nabok a prazim to aj s tym. davam plusko, azijske jedla su skvele, zvlast ked je tam zazvor.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz