Viac ako  4 000  receptov

Karfiolovo-syrová terinka

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Karfiolovo-syrová terinka
nahoru
Karfiolovo-syrová terinka Karfiolovo-syrová terinka Karfiolovo-syrová terinka Karfiolovo-syrová terinka Karfiolovo-syrová terinka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-5

Suroviny:

500 g karfiolu, 200 g mrkvy, 80 g syra s modrou alebo zelenou plesňou, 1 črievko taveného syra s modrou plesňou, 50 g strúhaného parmezánu alebo ementálu, 200 ml kyslej smotany, 3 vajcia, 2 pl posekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1 pl pažítky, olej, soľ, čierne korenie, strúhanka

Postup

Ružičky karfiolu obvaríme vo veľkom hrnci osolenej vody, scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu pokrájame na kolieska a podusíme v troške oleja. V mise rozšľaháme vajíčka so smotanou a s taveným syrom. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku a petržlenovú vňať. Premiešame a opatrne primiešame rozdrobený syr s modrou plesňou (môžete použiť aj so zelenou podľa chuti: roquefort, gorgonzolu, ale aj nivu alebo rival. Formu na terinu - ja som tentokrát použila bábovkovú formu - vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno dáme polovicu blanšírovaného karfiolu, na ňu podusenú mrkvu, zalejeme polovicou syrovo-bylinkovej zmesi, znova zakryjeme karfiolom, posypeme strúhaným syrom a zalejeme zvyšnou syrovou zálievkou. Terinku postavíme do pekáča naplneného do 2/3 vodou a dáme na 45 minút piecť do rúry predhriatej na 180°C (pri teplovzdušnej stačí 160 stupňov). Hotovú terinu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na mriežke, potom ju ešte dáme stuhnúť do chladu. Studenú vyklopíme na podnos.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Karfiolovo-syrová terinka"

autor: eva hubova
vložené: 09. 03. 2011 23:50:39  nahlásiť  reagovať
 

Dobré papánísmajliksmajlik+2

autor: vybusna
vložené: 09. 03. 2011 19:08:55  nahlásiť  reagovať
 

ja by som toto jedlo hocikedy jedla


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz