Viac ako  4 000  receptov

Kysnutý škoricový závin

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Kysnutý škoricový závin
nahoru
Kysnutý škoricový závin Kysnutý škoricový závin
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Záviny, rolády
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 záviny

Suroviny:

500 g múky Extra špeciál 00, štipka soli, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 vajce do cesta, 30 g kvasníc, mlieko, kryštáľový cukor, mletá škorica, olej, 1 vajce na potretie závinu

Postup

Do vandlíka preosejeme múku, práškový cukor, soľ a premiešame. V kastroliku rozpustíme maslo. V miske rozmrvíme kvasnice, pridáme cukor a 2-3 PL vlažného mlieka. Zamiešame a necháme na teple vykysnúť. Vo vlažnom mlieku /250 ml/ rozšľaháme vajce. Do priehlbinky v múke pridáme vykysnutý kvások, vlažné maslo a mlieko s rozšľaným žltkom. Za postupného pridávania vlažného mlieka dôkladne vypracujeme polotuhé cesto ako na buchty. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste na dvojnásobný objem. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vyvaľkané cesto hojne posypeme mletou škoricou, kryštáľovým cukrom a pokvapkáme 2-3 PL oleja. Po obvode necháme 5 cm voľný okraj. Cesto zavinieme a okraje založíme naspodok, aby náplň počas pečenia nevytiekla. Prenesieme na plech vystlatý pečiacim papierom a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Závin potrieme rozšľahaným vajcom. Pčieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov 30-45 minút do zlatožltej farby. Vychladnutý závin krájame na 1,5 cm rezy. Podávame k čaju alebo ku káve.

Poznámka

Zdroj: takto piekla škoricový závin moja babička.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Kysnutý škoricový závin"

vložené: 26. 09. 2010 15:48:51  nahlásiť  reagovať
 

Tanika, dakujemsmajlikDovolím si Ta privítať medzi nami, aspoň za seba a nech sa Ti tu darí. Mohla by si vložiť ten recept s hruškami, už teraz sa teším. Pravda, aj dalšie receptysmajlik

autor: tanika
vložené: 26. 09. 2010 09:21:04  nahlásiť  reagovať
 

nedávno som naplnila kysnutý závin rovnako...(z padaných hrušiek som nakoniec na 3 záviny nemala)...a bol to dobrý nápad... ani som nevedela, že existuje takýto recept... smajlik

autor: Ivana79
vložené: 17. 06. 2010 11:47:59  nahlásiť  reagovať
 

smajlikTento nepoznám,vyskúšamsmajliksmajlikMáš ich krásnesmajlik

autor: eva hubova
vložené: 16. 06. 2010 22:36:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz