Viac ako  4 000  receptov

Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol
nahoru
Zapekaný karfiol
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

1000 g očisteného karfiolu, 100 g údenej slaniny, 200 g strúhaného údeného syra, 250 ml kyslej smotany, 100 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča, maslo na zapekanie, voda

Postup

Ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme ho. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Slaninu pokrájame na prúžky. Pekáč vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. V miske vyšľaháme kyslú smotanu s vajcami a múkou. Primiešame syr,mleté čierne korenie a posekanú petržlenovú vňať. Dosolíme podľa chuti. 50 g syra si odložíme bokom. Do pekáča urovnáme karfiol v jednej vrstve a posypeme ho prúžkami slaniny. Zalejeme vaječno - syrovou zmesou. Posypeme zvyšným syrom a pokladieme malými, tenkými plátkami masla. Zapečieme v trúbe do červena. Podávame so zemiakovou kašou, petržlenovými zemiakmi a so zeleninovým šalátom alebo zeleninou na kyslo.

Poznámka

Zdroj: takto ho pripravujeme u nás doma.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Zapekaný karfiol"

autor: Ivana Ch
vložené: 24. 08. 2010 04:21:44  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavé, květák mám doma, zítra ho vyzkouším.

vložené: 18. 08. 2010 18:26:39  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, len vyskúšaj a daj vedieť, ako chutilo?smajlik

vložené: 18. 08. 2010 08:14:42  nahlásiť  reagovať
 

karfiol mám koupený a tak to hezky vyzkoušímsmajlik+1smajlik

vložené: 17. 08. 2010 19:48:49  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, nehnevám sa. Text opravujú naši moderátori.smajlik

autor: Ivana79
vložené: 17. 08. 2010 19:29:40  nahlásiť  reagovať
 

Tak to je zvláštnesmajlikJa sa určite nechcem hádať kvôli nejakému písmenku,len som si pozerala všetky tvoje recepty a je to pod sebou,raz "madarský",raz "maďarský" tak mi to prišlo také zvláštne.Možno to opravil niekto iný,neviem presne ako to tu funguje.Ale už rozumiem,dúfam,že sa nehnevášsmajliksmajlik

vložené: 17. 08. 2010 19:16:15  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, preto, lebo slovenská klávesnica môjho počítača nemá písmeno "d" a "D" s mäkčeňom. smajlik...a ani samostatný mäkčeň... spokojná? Netráp sa našou výrobou.smajliksmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 17. 08. 2010 18:56:27  nahlásiť  reagovať
 

No prečo nenapíšeš Maďarský?smajliksmajlikTo "D" som chcela iba zdôrazniťsmajlik

vložené: 17. 08. 2010 18:53:35  reagovať
 

Ivanka, nerozumiem Tvojej otázke. Názov receptu je napísaný správne: Madarský zapekaný karfiol. Nie je tam nijaké - citujem: MA"D"arský" - ako si uviedla na začiatku Tvojej otázky a na konci Tvojej otázky je - "tak prečo madarský???" Upresni svoju otázku tak, aby bola zrozumiteľná! Dakujem.smajlik

autor: Ivana79
vložené: 17. 08. 2010 18:39:26  nahlásiť  reagovať
 

Hľadám nejaký neobvyklý recept na karfiol,väčšinou len vysmážamsmajlik a tento vyzerá dobresmajlikAle už dávnejšie som sa chcela opýtať-prečo Ma"D"arský?Nejak mi to stále "vadí" keď čítam názvy...nič v zlom,ale interpunkciu používaš,tak prečo madarský???


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz