Viac ako  4 000  receptov

Držková polievka

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 litre

Suroviny:

500g predvarenych drziek
2 velke cibule
1 vacsia mrkva
1 vacsi petrzlen
bravcova mast
cervena mleta paprika -vela
chilli - 1 mokka lyzicka
5 strucikov cesnaku
bobkovy list 3 ks
cierne cele korenie 8 zrniecok
cierne mlete korenie
majoran

Postup

Na rozpustenu bravcovu mast dam prazit nadrobno nakrajanu cibulu.Ked je cibula hneda, pridam na mensie razance nakrajane drzky, na rezance nakrajanu mrkvu a petrzlen.Vsetko dobre premiesam, opaprikujem /papriky davam vela, drzky musia byt cervene/,pridam cierne mlete korenie. Ked je vsetko dobre oprazene, zalejem zmes vodou.Pridam bobkovy list,cierne cele korenie, sol.
Varim do vtedy, kym nie su drzky uplne makke.Na koniec dochutim polievku chilli /nemusi byt/,roztlacenym cesnakom a majorankou.
Zaprazku nerobim, davam take mnozstvo cibule,ze polievku dostatocne zahusti.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Držková polievka"

autor: Miro (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 10. 2013 12:16:19  nahlásiť  reagovať
 

Ja varím držkovú polievku nasledovne:
Držky si dobre preperiem v studenej vode. Nechám odkvapať, potriem ich soľou a dám ich variť cca 40 minút do vodz v ktorej sú 2 ks bobkového listu. Po 40 minútach vodu vzlejem, bobkové listy odstránim a zaleje čisgtou studenou vodou. Pridám lyžičku sódy bikarbony a varím do mäkka cca 3-4 hodiny. Držky vyberiem a dám schladit, aby sa dali krájať. Vývar z držiek odložím. Držky nakrájam na pásiky cca 0,5 x 4 cm. Spravím si cibuľový základ, najlepšie z bravčovej masti. Keď je cibuľa zlatistá, pridám mletú červenú papriku a hneď zalejem odloženým vývarom z držiek. Pridám nakrájané držky, hovädzí bujon, 1 kocka na 2 litre polievky, korenie, vegetu, rascu, majoránku, feferonku a nakrájaný cesnak. Dolejem potrebné množstvo vody a varím do kedy držky nie sú úplne mäkké. Potom polievku zahustím v studenej vode rozšľahanou majzenou. Prevarím cca 10 minút a dochutím podľa vlastnej chuti. Prajem dobrú chuť.

vložené: 26. 04. 2010 22:59:49  nahlásiť  reagovať
 

No, i ode mne, sakra s dršťkovousmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vložené: 26. 04. 2010 21:02:05  nahlásiť  reagovať
 

Cože, takto navečer tu chodiť s držkovou...smajliksmajliksmajlik ale bodík máš, večer nevečer ...smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz