Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Skúšala som ku tomu slivkovú omáčku! Výborné! Mala som švestková povidla 440 gr.balenie v jednej starej knihe som našla recpt na slivkovú omáčku, trošku som ho zmenila,lebo tam bol z čerstvých sliviek. Povidla s tromi lyžicami cukru a asi 3/8 l vody povaríme a pridáme 2 lyžičky škorice a zo štvrtky citrónu nastrúhanú kôru.Nakoniec pridáme v troche vody rozpustené dve lyžičky maizenu ,alebo Zlatý klas.Ochutnáme,ak je málo cukru môžeme pridať cukor !Škoricu aj citrón pridávať opatrne,omáčka môže zhorknúť.:-O Polejeme tým palacinky alebo lievance ,navrch trochu šľahačky/bez cukru a môžu byť aj mleté orechy/výborne sa hodia k slivkovej omáčke ! Ak omáčka zvýši,šup s ňou do mrazáku,pre ďaľšie použitie,do menších krabičiek! Ohriať v mikrovlnke a je ako čerstvá.Pôvodný recept je z knihy Varíme chutne a hospodárne z roku 1953./Zdedila som ju po svokre/!