Viac ako  4 000  receptov

Múčniky - Rezy



Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Dulový syr zo šupiek

Ingredience: 2 kg dobre odležaných, vyzretých dúl 200 g kryštálového cukru 50 g hrozienok 50 g posekaných vlašských orechov 2 g kyseliny citrónovej 1 ČL mletej škorice

Postup: Duly umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót. Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do...

 
Dunajské vlny

Ingredience: Na cesto : 400 g hladka muka 250 g velmi makke maslo 200 g jemny cukor + 1 balicek vanilkovy cukor 6 vajec (M) 1 balicek kypriaci prasok do peciva (dr.Oetker) 100 ml sladke mlieko 2 PL kakao 800 g cerstve ceresne 2 PL ribezlovy lekvar Krem : 800 ml sladke mlieko 2 balicky pudingoveho prasku s vanilkovou prichutou 80 g cukor (+- podla Vasej chuti) 200 g maslo 2 PL vajecny...

 
Dvojfarebný čokoládový koláč

Ingredience: Povodny recept bol na 5 vajec a rozmer pekacika bol 34 x 24 , ja som si ho preratala na 3 vajcia takto : 90 g biela cokola + 45 g maslo 90 g horka cokolada + 45 g maslo 1 velka CL Creme fraiche (vid text v postupe) pomarancova prichut (vid text v postupe) 3 vajcia velkost M 180 g cukor 180 g polohruba muka stipka sol 1 plytka CL prasok do peciva

Postup: ielu cokoladu s maslom...

 
Dvojfarebný kokosový koláč

Ingredience: I. cesto : 230 g hladkej múky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 1,5 lyžice kakaa, 150 g masla, trocha prášku do pečiva II. cesto : 250 g masla, 150 g práškového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, 150 g kokosu Ríbezľový alebo marhuľový lekvár Poleva : 6 žĺtkov, 250 g práškového cukru, trocha rumu, 1 vanilkový cukor, šťava z pol citróna, 1 lyžička oleja

Postup: Prísady na I. cesto...

 
Dvojfarebný srnčí chrbát

Ingredience: Cesto : 3 vajcia, 90 g polohrubej múky, 60 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa Poleva cukrová : 100 g práškového cukru, 1 bielok Poleva čokoládová : 5 g masla, 20 g čokolády na varenie

Postup: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Do vymastenej...

 
Francúzsky krémeš

Ingredience: 1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla

Postup: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby...

 
Grankový koláč Olé

Ingredience: cesto: 5 vajec 1 H kryštál.cukru 1 H polohrubej múky (až po horný okraj) 1 H granka 1,5 dl oleja 0,5 dl vody alebo rumu 2 čL mletej kávy 1 prášok do pečiva (PDP) * H = 250 ml na poliatie: 1/2 H uvarenej osladenej kávy na potretie: malinový džem krém: 500 ml parížskej šľahačky 1 puding Olé čokoládový Dr.Oetker (bez varenia) na posypanie: granko

Postup: Tento koláč je...

 
Grilážová kocka

Ingredience: 200 g kryštálového cukru 200 g vlašských orechov 2 ks tortové oblátky 250 g stuženého tuku 1 ks sladené kondenzované mlieko 150 g čokolády vlašské orechy

Postup: Postup receptu: 1. Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho miešania pridáme nahrubo posekané orechy a kondenzované mlieko. Miešame do zhustnutia. Hmotu...

 
Halloweenský hrnčekovy koláč

Ingredience: 3 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej oranžovej tekvice, citrónová šťava a trocha kôry, 1 hrnček hladkej múky, 1 až 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička sódy bicarbóny, trocha kokosu, prípadne kakao, oriešky, hrozienka

Postup: Do peny vyšľaháme žĺtky s olejom a s práš. a vanilkovým cukrom. Pridáme...

 
Hrnčeková cuketová buchta

Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 ks prášok do pečiva 1 hrnček cukru 1 ks vanilkový cukor 2 lyžičky škorice 1 lyžica kakaa 3 ks vajcia 1 hrnček oleja 0.50 - 0.75 hrnčeka mlieka 2 hrnčeky cukety

Postup: Všechny

 
Chalupársky koláč

Ingredience: 3 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček vlažného mlieka, 1 hrnček oleja, 1 hrnček nepomletého maku, 1 prášok do pečiva, hrsť sekaných orechov, 1 bal. hrozienok

Postup: Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme ( pri strednej teplote ). Necháme vychladnúť. Vrch koláča potrieme džemom, alebo šľahačkou alebo polejeme...

 
Írske rezy / Irské řezy

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 g mletý cukr 250 g másla nebo tuku na pečení 3 vejce 1 prášek do pečiva 2 polévkové lžíce kakaa marmeláda rybízová 1 balíček citrónové polevy v prášku

Postup: Z cukru, másla, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 stejné části a do jedné zapracujeme kakao. Bílé těsto rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech....

 
Jablkový zákusok

Ingredience: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice vody, 200g polohrubej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva 1,3 kg očistených a ošúpaných jabĺk, 150 - 200ml vody, kryštáľový cukor podľa kyslosti jabĺk, 4 vanilkové pudingy + 200 ml vody 1 šlahačka v prášku (sladená) + studené mlieko podľa návodu na šlahačke, 400g hustá kyslá smotana (najlepšia je 18%), 2 ks vanilkový cukor...

 
Jadranské rezy (pečenie pri intolerancii na mliečnu laktózu)

Ingredience: 4 vajcia, 150-200g práš. cukru, 200g hl. múky, 1 prasok do peciva, 2-3 PL kakaa - podla typu, 0,8 dl oleja, 250 ml vlažnej vody, 1/2 kl citrón. kôry PLNKA I : 1/2 l ovseného mlieka, 2 zlaté klasy, 1 žĺtok /nemusí byť/ 200g práš. cukru, 180-200g palmely, 3-5 PL mletých lieskovcov, 1 PL pohr.múky PLNKA II: 2 šlahačkové smotany v prášku, rastlinne mlieko podla potreby dobre...

 
Jahodové kocky s bielou čokoládou

Ingredience: cesto: 6 vajec, 200g práškového cukru, 6 lyžíc vody, 1 lyžica oleja, 30g kakaa, 170g polohrubej múky čokoládová pena: 300g bielej čokolády, 400g hustej kyslej smotany (ja som dala 18%), 200ml smotany na šlahanie, 20g prášková želatína číra, 150ml vody, (práškový cukor podľa chuti) čerstvé jahody riedky jahodový džem na potretie plech na pečenie 40x29cm vysoký 4cm

Postup: Vyšlahám si...

 
Jahodovo-šľahačkový zákusok

Ingredience: 4 vajcia 200 g krystaloveho cukru 100 ml oleja 100 ml vody 200 g polohrubej muky 1 prasok do peciva stipka soli jahodova masa: 2 jahodove kompoty ( plechovka 400 ml) 3 zlate klasy 3 PL krystaloveho cukru ( cukor si regulujte podla svojej chuti) v pripade potreby cca 100 ml jahodoveho sirupu, prip. vody 2 vanilkove cukre na ozdobu: 500 ml slahackovej smotany ( alebo...

 
Jahodový múčnik II /Jahodový moučník II

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 polévkových lžic cukr krupice 5 polévkových lžic polohrubé mouky 1 polévková lžíce hladké mouky 2 polévkové lžíce oleje 1/2 mokka lžičky rovné prášku do pečiva Krém: 600 g mrazených pomačkaných jahod 250 g tvaroh tučný-červená vanička 100 ml horké vody 3 malé sáčky želatiny 1/2 sáčku vanilkový cukr cukr moučka podle chuti marmeláda 1 smetana ke...

 
Jarné rezy

Ingredience: Cesto: 250 g práškového cukru 250 g Hery 160 g hladkej múky 250 g mletých vlašských orechov 5 bielkov Žĺtková poleva: 5 žĺtkov 1 vanilkový cukor 200 g práškového cukru

Postup: Z bielkov vyšľaháme sneh. Heru vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a múku. Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko spolu dobre premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech...

 
Kakaové medové rezy s gaštanovou plnkou

Ingredience: 400 g polohrubej muky 150 g praskoveho cukru 100 g medu 50-60 g masla 2 vajcia 1/2 PL soda BB 30 g kakaa stipka soli Na plnku: 500 g gastanoveho pyre 2x vanilkovy puding 600 ml mlieka 120 g masla izbovej teploty 100- 150 g praskoveho cukru ( podla chuti) 1 - 2 KL vanilkoveho extraktu rum, prip. rumova esencia Cokoladova poleva: 150 g cokolady na varenie 1-2 KL...

 
Kakaove Tiramisu

Ingredience: 2 lyžice kakaa, 1½ šálky smotany na šlahanie, 120g čokolády na varenie, 225g smotanového (nátierkoveho) masla , ½ šálky kryštálového cukru, asi 24 dlhých piškót, likér Amaretto, káva

Postup: 1. V miske zmiešame kakao s 1šálkou horúcej vody kým sa nerozpustí a pridáme amaretto ( podľa chuti)a silnú kávu. 2. V ďalšej miske rozpustíme 1/4 šálky smotany s čokoládou.(može v mikrovlnke po 1min....

 

1   2   3   4   5   6   7   8  


Múčniky - Rezy - najlepšie recepty

Opité rezy Jahodový múčnik II /Jahodový moučník II Kokosové rezy Eskymo Jahodové kocky s bielou čokoládou
Opité rezyJahodový múčnik II...Kokosové rezy EskymoJahodové kocky s bielou...
Punčové rezy Rýchlokoláč / Rychlobuchta Pomarančový zákusok Jablkový zákusok
Punčové rezyRýchlokoláč / RychlobuchtaPomarančový zákusokJablkový zákusok

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz