Viac ako  4 000  receptov

Chilli con carne arabico

Chilli con carne arabico
Chilli con carne arabico
nahoru
Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico Chilli con carne arabico
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso

Suroviny:

6-8 ks arabského chleba
500g mletého hovädzieho mäsa
2 stredne veľké paradajky
3 ks papriky (zelená, žltá, červená)
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
200-300g fazule uvarenej, osolenej/konzervu fazule - farba podľa vlastného výberu
chilli
drvená/celá rasca
majoránka/oregáno - podľa vlastného uváženia, prípadne ďalšie koreniny
paradajkový pretlak
250-500ml bujónu
soľ
hrsť petržlenovej vňate
tvrdý syr - nastrúhaný na posypanie

Postup

1.cibuľu, papriky a paradajky si nakrájame nadrobno
2.do hrnca si dáme na olej cibuľku a chvíľu restujeme
3.k cibuli pridáme mleté mäso a opäť restujeme, kým nám mäsko zhnedne
4.pridáme nakrájanú papriku (všetky druhy,osobne som dala len polovičky z nich a myslím, že to bohate stačilo) a pridáme cesnak, restujeme
5.pridáme soľ, chilli, rascu, majoránku/oregáno, prípadne iné koreniny - množstvo podľa každého chuti, opätovne chvíľu restujeme
6.ďalej pridáme nakrájané paradajky a po chvíľke pridáme 2PL paradajkového pretlaku
7.nakoniec pridáme fazuľku (uvarenú doma/z konzervy) a bujón - pozor! - bujón nedáme celý, aby zmes nebola príliš riedka (dala som 250ml a stačilo)
8.zmes necháme stále na miernom plameni a medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate, ktorú pridáme k mäsovej zmesi
9.mäsovú zmes necháme na plameni dovtedy, kým nebude mäsko urobené
10.medzitým si narežeme arabský chlieb len na vrchu (asi 5cm otvor), nie po celej dĺžke !
11.keď je mäsová zmes hotová, plníme ňou chlebíky asi do 3/4
12.naplnené chlebíky dáme na plech a ich vrch zahneme tak, aby nám zmes počas pečenia nevytiekla
13.chlebíky potrieme olejom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - množstvo syra podľa každého chuti
14.dáme do rúry a pečieme kým sa nám syr pekne roztopí/zhnedne

Poznámka

tento recept je od jedného pána-jeho vlastný nápad, s prezývkou Zemo, ktorý ho dal na inú stránku o varení (viď link), ja som si ho prispôsobila podľa toho,čo bolo v ladničke :-) a teda sa odlišuje v množstve a typoch použitých surovín, ale aj tak bol mňam :-D

http://varecha.pravda.sk/recepty/chilli-con-carne-arabico/2031-recept.html

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Chilli con carne arabico"

autor: JanaAli
vložené: 21. 06. 2010 13:46:19  nahlásiť  reagovať
 

Miska, ja som davala do chleba a tak sme to aj jedli, ked to nebudes plnit do chleba, myslim, ze aj tak je k tomu ako priloha naj chlieb, ziadne zemiaky, ryza nic, proste obycajny dobry chlieb, mnamsmajlik

autor: michsamant
vložené: 20. 06. 2010 05:21:04  nahlásiť  reagovať
 

Januli, este sa ta opytam k tomuto receptu, toto sa papa len tak s chlebom alebo hocijakymi plackami ak nechcem davat do Pitty?

vložené: 13. 05. 2010 22:15:33  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 28. 02. 2010 11:37:05  nahlásiť  reagovať
 

ercicka dakujem smajlik

autor: ercicka
vložené: 28. 02. 2010 10:16:11  nahlásiť  reagovať
 

tak toto vyzera uuuuzsane smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 27. 02. 2010 22:19:26  nahlásiť  reagovať
 

dakujem smajlik Miska, nad koriandrovou vnatou som uvazovala aj ja, bo ju mam zrovna cerstvu doma, ale nakoniec, som odolala pokuseniu, tak potom napis prosim, ze ci to malo grady smajlik som si vsimla, ze garam davas vsade, skoro smajlik

autor: michsamant
vložené: 27. 02. 2010 22:16:49  nahlásiť  reagovať
 

super fotopostup!! ja pouzijem koriandrovu vnat miesto petrzlenovej asi a miesto chilli korenia dam garam smajlik ja bez nej ani varit tusim neviem smajliksmajlik pokazila som sa..

autor: JanaAli
vložené: 27. 02. 2010 20:40:44  nahlásiť  reagovať
 

bolo to skutocne vyborne, len ja som dala iba majornaku, myslim, ze ked das Miska oregano, bude to este lepsie a mozno aj trosicku kukurice, nabuduce, ked tento recept budem robit, urcite tam prihodim kukuricu a to oregano a hlavne to bohate obsypem syrom, teraz som to len tak jemne smajlik aby sa nepovedalo smajlik z tej polkilovej zmesi masa mi vyslo 7 chlebov, ale ozaj riadne naplnenych, takych tucnuckych smajlik

autor: michsamant
vložené: 27. 02. 2010 20:36:40  nahlásiť  reagovať
 

noo, to si davam do oblubenych na vyskusanie smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz