Viac ako  4 000  receptov

Plnená tekvica

Plnená tekvica
nahoru
Plnená tekvica
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá

Suroviny:

1 mladá rovná tekvica, 500 g mletého mäsa, 100 g ryže, soľ, čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 1 dl mlieka ( smotany )

Postup

Tekvicu umyjeme a z hrubšej strany odrežeme koniec. Vyberieme lyžicou semená a tekvicu zvnútra osolíme. Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mäsom, vajíčkom, osolíme, okoreníme a zmesou naplníme tekvicu. Tekvicu dáme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre pečieme pri strednej teplote asi 45 min. Ak treba podlievame, aby bolo dosť výpeku. Potom tekvicu vyberieme a výpek zahustíme múkou rozmiešanou v smotane alebo mlieku. Povaríme. Ochutíme cukrom a octom. Tekvicu režeme na kolieska asi 1 cm hrubé, prelejeme omáčkou a podávame s knedlíkom alebo zemiakmi.

Poznámka

Tekvicu nelúpeme, šupka pekne zmäkne a drží tekvici tvar. Veľká cuketa sa nehodí, má príliš pevnú šupku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Plnená tekvica"

autor: Ivana79
vložené: 25. 03. 2010 10:44:53  nahlásiť  reagovať
 

Ano,dokonca dvesmajliku rodičov a doma.Takže mám dosť miesta,ja kupujem špargľovú tekvicu,neviem presne ako sa volá a tiež sa neťahá.Ale mám aj takú so žltou šupkou,farebné patizóny,cukiny a tie obrovské,čo sa používajú na HalloweensmajlikNa tú Kvetu sa pozriem,ešte niečo dokúpimsmajlik

autor: tejaja
vložené: 24. 03. 2010 17:00:42  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, ty máš záhradku ? Tak do záhrady si sadím vždy kríčkovú tekvicu Kveta. Neťahá sa, krásne rodí smajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 24. 03. 2010 16:49:53  nahlásiť  reagovať
 

Už som si všimla,že na tekvicu si tu odborníksmajlikĎakujem za rady,recepty popozerám.Tento rok budem sadiť viac druhov tekvíc,tak môžem skúšaťsmajlik

autor: tejaja
vložené: 24. 03. 2010 16:29:35  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, pečiem pri strednej teplote a zakryté, aby sa tekvica zvrchu nepripiekla. Otáčať netreba, len kontroluj, či netreba podliať, aby zostala šťava. Podlievaj horúcou vodou. Nemáš blbé otázky, mne je to jasné, pretože to robievala už moja mamka, ale kto to nerobieva, nemôže vedieť detaily.smajliksmajlik
Inak, ak máš rada tekvice a cuketu, môžeš sa pozrieť aj po iných mojich receptoch z tekvice a cukety. Ja uprednostňujem tekvicu, nie je tak vodnatá. Garantujem, že budeš spokojnásmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 24. 03. 2010 12:51:46  nahlásiť  reagovať
 

Takže aj na studenosmajlikVidíš,to by ma ani nenapadlosmajlikUž sa teším ako to vyskúšam,rada robím jedlá z tekvice a cukiny,dá sa použiť na veľa spôsobov.Len som sa ešte chcela opýtať-pečieš to odokryté?A netreba to otáčať?Asi blbé otázkysmajlikale tak ma to zaujalo...smajlik

autor: tejaja
vložené: 23. 03. 2010 17:20:33  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, tá tekvica je výborná aj na studeno. Čo sa zvýši, dám do chladničky a na druhý deň sa dá narezať na ešte tenšie kolieska, s chlebom alebo pečivom, horčicou, obložené zeleninou.
Ale treba použiť skutočne tekvicu, nie cuketu. Väčšia cuketa má tvrdšiu kožku, museli sme ju lúpať, kdežto tekvica sa dá krásne zjesť so šupkou a pritom pekne drží tvar. Len raz som vyskúšala cuketu a poctivo som sa ospravedlnila tekvici za nevernosť smajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 23. 03. 2010 13:36:46  nahlásiť  reagovať
 

No,podľa mňa je to taký kreatívny receptsmajlik.Viem si to predstaviť aj bez tej omáčky s pyré a šalátom,alebo potom tak,ako je to na tvojej fotke s knedľou.V každom prípade sa mi páči tá tekvica,že sa dá tak pekne krájať na kolečká.V iných receptoch sa rozkrojí napoly a naplnia sa také "lodičky",čo pri krájaní nevyzerá moc dobre.

autor: tejaja
vložené: 23. 03. 2010 12:24:47  nahlásiť  reagovať
 

Takto plnenú tekvicu varíme desaťročia, a dať si k nej môžeš, čo chceš. Ja knedlíky príliš nemusím, ale v tomto prípade skutočne uprednostňujem knedlík, hlavne, keď mám čas a urobím ho doma.
Pyré nedoporučujem, v kombinácii s touto omáčkou je to príliš mazľavé, proste trocha nevzhľadné.

autor: Ivana79
vložené: 23. 03. 2010 11:27:36  nahlásiť  reagovať
 

Dobrý nápad,len by som k tomu uvarila radšej tie zemiaky,prípadne pyré.Inaksmajlik

vložené: 23. 03. 2010 11:21:34  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz