Viac ako  4 000  receptov

Domaci tvaroh

Domaci tvaroh
nahoru
Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Syry

Suroviny:

Cerstve mlieko

Postup

Cerstve mlieko, malo by byt pasterizovane. Ak je mlieko priamo od kravy, alebo z farmy, tak si ho mozeme pasterizovat sami doma a to: zohriat na teplotu asi 70-75°C a nechat vyhladnut. Vychladnute mlieko nchame skysnut asi dva dni na kuchynskej linke, kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy, vtedy mame kysle mlieko okamzite. Preliejeme ho do hrnca a zohrievame na teplotu asi 65°C, cim viac kysle mlieko zohrejeme, tym je tvaroh suchsi. Velmi nemiesame, len obcas. Akonahle dosiahneme pozadovanu teplotu, odstavime hrniec a vsetko prelejeme do sitka vylozeneho platnom alebo utierkou. Pod sitko dame misku, srvatka (syrovatka) sa nam moze zist.
Tvaroh nechame odkvapkat a potom z neho mierne vytlacime prebytocnu tekutinu, ale nie uplne! Hotovo

Poznámka

Ja som mala z 2l mlieka asi 180g tvarohu a skoro 2l srvatky. Srvatka je dobra na redukcnu dietu a je velmi vyzivna. Moze sa pridavat miesto tekutiny pri peceni chleba.

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Domaci tvaroh"

autor: chrobak (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 05. 2016 12:48:09  nahlásiť  reagovať
 

Ak urobim tvaroh a necham ho stat tak po par dnoch splesnie. Chcem sa opytat ako sa da urobit tvaroh ktory casom skysne teda nesplesnie. Takyto tvaroh sa kedysi dal kuppit v obchodoch kym tvaroh nezacali pasterizovat, vakuovo balit atd. Teraz kazdy tvaroh z obchodu namiesto toho aby skysol splesnie.

autor: ercicka
vložené: 02. 04. 2011 21:43:27  nahlásiť  reagovať
 

miska, dik za foto smajlik

autor: ercicka
vložené: 02. 04. 2011 21:43:11  nahlásiť  reagovať
 

Silvia, ty si Silvio? smajlik srvatku mozes pouzit pri peceni chleba http://www.toprecepty.sk/recept/901-chlieb-zo-srva... mozno aj ineho peciva, treba pohladat na nete. Budem z nej aj ja vymyslat urcite nieco, pretoze zaciname s vyrobou syra a budeme jej mat dost. Inak som pocula, ze sa da pit len tak, samotna pri redukcnych dietach, ale to si tiez treba overit, nemam presny navod. Na tento chlieb pouzijem pol litra kysleho mleka, srvatky mam presne a tvaroh si davam do mrazaku, ked mam dost tvarohu, pouzijem ho do plnky smajlik

autor: Silvia K.
vložené: 02. 04. 2011 21:11:44  nahlásiť  reagovať
 

dnes sme si urobili domáci tvaroh,bol výborný a asi budem robiť častejšie.smajliksmajlik+smajlikLen poraď,ako by sa ešte dala využiť-použiť srvátkasmajlikje mi ľúto vyliať

autor: michsamant
vložené: 07. 07. 2010 20:09:44  nahlásiť  reagovať
 

@ercicka, robila som to s tym citronom (podobne robim paneer), pridavam foto. smajlik

vložené: 04. 05. 2010 18:47:36  nahlásiť  reagovať
 

Bomba!!smajliksmajliksmajlik

autor: Besty
vložené: 08. 04. 2010 17:27:20  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: michsamant
vložené: 27. 02. 2010 19:37:22  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz