Viac ako  4 000  receptov

Moje langoše

Moje langoše
Pouze s česnekem
nahoru
Moje langoše Moje langoše
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá

Suroviny:

750 g hladká múka 1 priemerný uvarený vychladnutý a nastrúhaný zemiak necelá kocka droždia 1 kávová lyž. cukru soľ vlažná voda

Postup

Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások. Potom zamiesime cesto s VODOU so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok. Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké. Potom na posypanej doske formujeme bochníčky, priemer asi 6 cm, prikryjeme a necháme tak. Po čase v prstoch rozťahujeme bochníčky od stredu ku krajom, veľkosť panvice a smažíme vo vyššej vrstve horúceho oleja. Ak je dosť vysoká teplota, cesto sa krásne nafukuje. Hlávku cesnaku pretlačíme do smaltovaného hrnčeka s trochou vody, sekundu necháme prejsť varom. Týmto potierame upečené langoše. Toto je klasika, ďalej pridávame kečup, alebo strúhaný syr. Chutné sú aj s kyslou smotanou a syrom.

Poznámka

Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW. Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať. K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Moje langoše"

autor: elis (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 11. 2011 16:05:46  nahlásiť  reagovať
 

skúste miesto hladkej múky pridať polohrubú a zohriate varené pretlačené zemiky-budú rýchlejšie kysnúť,prípadne zostatok zem.pyre ale prihraite-sú vynikajúce

autor: magdalenka
vložené: 07. 06. 2010 16:40:41  nahlásiť  reagovať
 

Amálka, ďakujem. Recept je jednoduchý, kedysi som deťom často varila sýte polievky (kyslé strukovinové, kapustnicu, gulášovú a pod.) a po nich niečo takéto.
Vlastne som suroviny nikdy nevážila, preto sa mi ťažko recept pridával.
Zdravím!

autor: amalia
vložené: 07. 06. 2010 13:08:26  nahlásiť  reagovať
 

magdalenka, dakujem, mojim chlapom velmi chutilismajliksmajlik bodiksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 28. 02. 2010 23:40:05  nahlásiť  reagovať
 

smajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz