Viac ako  4 000  receptov

Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom

Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom
nahoru
Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): plech 38 x 39

Suroviny:

Korpus :
6 vajec
180 g krupicovy cukor
180 g hladka muka
80 g kokosove chipsy
mensia doza ananasoveho kompotu

Krem :

400 ml 33 percentna slahacka
2 lyzice cukor krupicovy
100 g kvalitna biela cokolada

Postup

Den pred pecenim rolady si zvarime slahacku s cokoladou.
Dame varit smotanu s cukrom a nalameme do nej cokoladu.
Miesame pokial sa neroztopi cokolada a privedieme do varu.
Nenechame vriet..!!!!! ihned vypneme.
Nechame zachladit a ulozime do chladnicky do druheho dna.

Vajicka rozdelime na bielky a zltka.
K bielkom pridame 2/3 cukru a slahame do pevneho snehu.
Zltka vyslahame so zostatkom cukru do penista, kym nezbeleju a nezhustnu.
Do zltkovej zmesi prelozime tuhy sneh a rezavym pohybom ho zapracujeme do zltok, ako keby sme ho obalovali.
Nakoniec zapracujeme preosiatu hladku muku.
Na plech polozime papier na pecenie a zmes rovnomerne rozotrieme.
Nenechame stat a ihned dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pecieme cca 15 minut (cas je orientacny, kazdemu pecie inak). Ja som piekla 20 minut, pretoze mam plynovu trubu. Odspodu mi velmi pripeka, takze mam na dne rury dva plechy..cas pecenia sa mi tym predlzuje sice, ale nemam konecne zhorene spodky jemnych piskotov.
Je dolezite, aby ste nepiekli dlho, pretoze sa cesto vysusuje a pri rolovani sa lame.
Pripravime si cistu kuchynsku utierku, ktoru poprasime hladkou mukou.
Cesto po upeceni ihned dame dolu z plechu, polozime ho na pomucenu utierku tak, aby bol papier hore.
Papier nestahujeme (aby cesto nevyschlo a nasledne sa nelamalo).

Ideme si urobit krem.
Vyberieme uvarenu slahackovu cokoladu a prelozime do misy.
Slahacom slahame kym nam uplne nezhustne...trva to aj 10 minut.
Panvicu s hrubym dnom rozpalime na sucho a oprazime na nej kokosove chipsy.

Z vychladnuteho cesta stiahneme papier...ak nam to ide tazko, navlhcime ho namocenou utierkou a nechame zvlhnut.

Roladu prevratime, ale stiahnuty papier neodstranujeme.
Cesto naplnime 2/3 kremu a pokladieme po kreme kusky ananasu.
Pomocou papiera roladu zvinieme a a jej povrch obtrieme ostatkom kremu.
Posypeme ju po celej ploche oprazenym kokosom a nechame ju na 2 hodiny ztuhnut v chladnicke. Rezeme ostrym nozom

Poznámka

Rolada je to fakt velka. Nie som v peceni skusena a nevedela som to odhadnut, ako velmi bude velka....Keby som to vedela, tak zvolim radsej na naplnenie maslovy krem.
Slahackova cokolada je vynikajuca, ale na mensie mnozstvo korpusu.
Ale aj tak bola skvela a som prestastna, pretoze je to po prvykrat, co mi nepraskla.

moje recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Roláda s nadýchaným krémom, celá v bielom"

autor: vybusna
vložené: 03. 07. 2013 19:47:17  nahlásiť  reagovať
 

adkas: jaj dakujem....ked ja mam problem s vytvorenim tej uvodnej stranky, kde by bola navstevna kniha a kto ma sleduje...a koho sledujem ja....smajlik asi si musim na tu pracu niekoho objednat, pretoze manzel ajtak tvrdi, ze to skratka nevie....

autor: adkas (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 07. 2013 19:43:03  nahlásiť  reagovať
 

uz som pozrela aj tvoj blogsmajlik neviem vsak tam pridat komentar....mohla si dat vediet, ze uz aj ty si sa osamostatnila :) nemas tam ani nasledovatelov....ani ti neviem pisat do spravy :(....uurcite sa este k tebe vratim....musim to tam preluskat od A do Zsmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 27. 06. 2013 18:46:50  nahlásiť  reagovať
 

Pavla:ano dam ju schladit, aby som nedavala vriaci hrncek do chladnicky

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 06. 2013 18:33:19  nahlásiť  reagovať
 

Tu šlehačku s čokoládou napřed svaříte a dáte vychladit?smajlik

autor: eva hubova
vložené: 21. 06. 2013 06:32:04  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 18. 06. 2013 16:37:14  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: Pečení se dá praxí naučitsmajlik, na pěkné servírování musí být nadání smajliksmajlik

autor: pipre
vložené: 18. 06. 2013 12:49:48  nahlásiť  reagovať
 

Tak to je krása!!smajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 06. 2013 20:02:28  nahlásiť  reagovať
 

zizala: ja zas tak piect ako ty smajlik

autor: zizala
vložené: 17. 06. 2013 19:48:24  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik Ách, chtěla bych umět servírovat jako Ty smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz