Viac ako  4 000  receptov

Langoše mňamkové

Langoše mňamkové
nahoru
Langoše mňamkové Langoše mňamkové Langoše mňamkové
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 9-10

Suroviny:

500 g hladkej muky
200 ml mlieka
1/2 kocky drozdia ( prip. susene drozdie 7 g)
1 KL krystaloveho cukru
2 KL soli
1vajce
125 ml kyslej smotany ( u mna creme fraiche)
1 mrkva alebo zemiak ( do oleja proti prepalovaniu)

poleva na potieranie langosov:
3-4 struciky cesnaku ( prelisovat)
cca 1/2 KL soli
trochu vody

okrem toho:
smotana na potretie, (prip. kecup), postruhany tvrdy syr

Postup

100 ml mlieka zahrejeme s cukrom . Mlieko nesmie byt horuce lebo nevykysne drozdie. Pridame rozmrvene drozdie ( prip. susene), zamiesame. Poprasime jemne mukou a prikryjeme malym tanierikom ( pokrievkou) a na teplom mieste nechame vykysnut. Do misy preosejeme muku, pridame sol a premiesame. Potom pridame smotanu, vajce, vykysnuty kvasok a zbytok mlieka, ktore sme si medzitym tiez prihriali. Vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a nechame podkysnut. Naolejovanou lyzicou odkrajujeme kusky cesta a rukami poroztahujeme cesto do placiek. Ak by sa vam cesto lepilo na ruky, tak mozete si ruky potriet olejom, alebo silikonovu podlozku (prip. tacku, tanier) potriet olejom a tak vytvarovat langose. Do rozpaleneho oleja dame zopar kruzkov ocistenej ostruhanej mrkvy alebo zemiakov, ktore zabranuju prepalovaniu oleja. Vymenime kruzky mrkvy alebo zemiakov podla potreby. Polozime langos, stiahneme olej a smazime ho z kazdej strany do zlatista. Ihned po vybrati potrieme langos cesnakovou polevou. Pred podavanim potrieme smotanou a posypeme postruhanym syrom. Z tejto davky vyjde 10 langosov. Mnozstvo zavisi od toho, v akej velkosti ich urobite. Ak nespotrebujete cele cesto, kludne ho mozete v mikrotenovom sacku odlozit do chladnicky. Cesto v chladnicke postoji aj 3-4 dni. Dobru chut!

Poznámka

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/09/robi...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Langoše mňamkové"

autor: adkas
vložené: 31. 03. 2015 19:12:41  nahlásiť  reagovať
 

Zuzana:ide tam 1 vajce....pri kopirovani reeptu z mojho blogu mi tato polozka akosi vypadla :)....v poznamkach mate uvedeney rozklikavaci linka na blog....stacilo iba kliknut a mate to aj s fotopostupom :)smajlik

autor: Zuzana (neregistrovaný/á)
vložené: 31. 03. 2015 14:20:02  nahlásiť  reagovať
 

Erika: Nedajte do nich to vajce a mali by zostať mäkšie. Inak sú famozne smajlik

autor: janka (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 03. 2013 11:17:32  nahlásiť  reagovať
 

V rozpisu surovin není uvedené vejce a v postupu práce ano, tak kolik jich tam přijde?

autor: Erika (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 01. 2013 11:48:40  nahlásiť  reagovať
 

Neviete mi poradiť, keď langoše odložím do mrazničky a potom ich chcem zohriať, tak mi vždy ostanú tvrdé. Neviete mi poradiť ako ich spraviť aby boli mäkké skoro ako ked ich vypražím?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz