Viac ako  4 000  receptov

Hovädzi steakT bone

Hovädzi steakT bone
z kraja bolo svetloruzove, pretoze som ho dopekala a tam bolo uz narezane
nahoru
Hovädzi steakT bone Hovädzi steakT bone Hovädzi steakT bone Hovädzi steakT bone Hovädzi steakT bone
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 porcia

Suroviny:

480g kus masa na steak , gramy nie su ale smerodatne, steak by mal byt vysoky minimalne 2,5 cm..ten moj mal 3cm
Velky cesnakovy strucik, maslo, cervene vino, hrubozrnna sol, cerstvo nadrvene roznofarebne korenie, vetvicka rozmarinu.

Postup

Maso na stejk by malo byt odlezane aspon 40 dni a malo by byt z urcenych plemien. V tomto smere sa budeme musiet spolahnut na nasho masiara.
Maso neumyvame, nemarinujeme. Aspon hodinu pred pripravou ho vyberieme z chladnicky a nechame odpocivat pri izbovej teplote.
Panvicu rozohrejeme tak, ze sa z nej dymi.
Lyzicku oleja si rozotrieme na dlane a takymi rukami stejk vyhladkame.
Maso hodime na dymiacu panvicu a nechame ho opekat 2 az 3 minuty. Kliestami maso otocime a pecieme ho dalsich 2 az 3 minuty. Maso znovu otocime a hned odlozime panvicu zo zdroja tepla. Cerstvo prerezanym strucikom cesnaku pochodime po povrchu stejku, na vrch dame platok masla, rozmarinovu vetvicku a maso prikryjeme alobalom a hned aj pokrievkou.
Pracujeme rychle aby sme nemali zbytocne tepelne straty.
Takto utesneny steak nechame odpocivat 10 minut.
Medzitym si pripravime prilohy podla vlastnej chuti.
Po desiatych minutach steak prelozime na teply tanier, ak na panvici ostalo malo masla, este pridame lyzicku, rozpustime, zastrekneme cervenym vinom a nechame prevriet.
Maso posolime hrubozrnnou solou...posypeme cervstvym drvneym korenim a prelejeme ho omackou.

Poznámka

Ked som vlozila tento recept http://www.toprecepty.sk/recept/3370-steak-z-hov%C...
tak som pisala, ze neviem kde by som mala kupit maso T bone a dnes mi ho zrazu necakane manzel priniesol domov. Robila som s tymto masom prvykrat a najprv som ho piekla z kazdej strany len dve minuty, po odpocinuti sme zistili, ze maso je zuvave. Tak som ho dala opekat este po minute z kazdej strany. neverila som, ze to este zachranim, ale v skutocnosti si manzel pochvaloval. Maso bolo krasne tmavoruzove a krehke...aj ja som si ukrojila. Nech je ako chce....ci je uz to maso T bone ospevovane ako chce...pravdepodobne sa vratim znovu len k tej svieckovej....ale najskor este dam sancu vysokemu rostencu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Hovädzi steakT bone"

autor: Pejli
vložené: 07. 09. 2012 19:17:34  nahlásiť  reagovať
 

Bože, proč tady vůbec lezu smajlik, to je můj sen, okoštovat kus flákoty, ta, je ale nádherná a určitě luxusní, o tom nepochybuju smajliksmajlik

autor: Iljusa
vložené: 08. 06. 2012 17:46:15  nahlásiť  reagovať
 

Krása, krása, krása, hned bych se zakousla smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 08. 06. 2012 11:37:41  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Ocko Kubik (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 06. 2012 08:21:31  nahlásiť  reagovať
 

S tym steakom to bolo tak ze manzelka vravela, ze by rada dakedy skusila aj t-bone steak, no a idem takto v stredu domov z roboty na bicvajku a po ceste narazim na cedulu "T-Bone steaks" - tak som zobral. Napoprve bol nie dobry, ale ked sa este dopiekol, tak uz bol skvely.rnPovedal bysom, ze prepeceny moze byt iba ak je svieckovica, ale ine druhy masa su potom tuhe.

autor: Paprika
vložené: 06. 06. 2012 10:47:35  nahlásiť  reagovať
 

Mňam, já můžu i krvavý steak ... smajliksmajliksmajlik

autor: vietnamka
vložené: 06. 06. 2012 07:57:15  nahlásiť  reagovať
 

amalia: ja si to o ockovi kubikovi myslim tiez smajlik

autor: vybusna
vložené: 06. 06. 2012 07:42:26  nahlásiť  reagovať
 

amalia: amalijka, ja si nedam svieckovu pokrajat, ale si ju krajam sama a fakt to mam vysoke niekedy aj 4 cm...jedine tak sa mi podari. robila som z rostenca a ten mal 2cm a veru som z neho musela po neuspesnom pokuse steaku urobit hovadzie filety na zeleninesmajlik

autor: amalia
vložené: 06. 06. 2012 07:35:06  nahlásiť  reagovať
 

smajlikFotka ma tak očarila, že som si až teraz prečítala poznámku. Asi nemám šťastie na dobrú sviečkovú, dokonca aj ten kúsok, čo je z nej na T-bone sa mi takmer vždy prepečie dosuchasmajlik Niekde je ten pes zakopaný...smajlik Lebo tvoja sviečková, čo si sem dala nedávno, bola comme il faut

autor: amalia
vložené: 06. 06. 2012 07:27:47  nahlásiť  reagovať
 

smajlikMilik, nádherný biftek, podaril sa tismajliksmajliksmajlik Tak si predsa len prepadla mäsiara? smajlik Vietnamka, myslím, že ocko Kubík je šťastný muž, za taký steak by bol vďačný každý chlapsmajlik+3smajlik

autor: vietnamka
vložené: 05. 06. 2012 22:09:05  nahlásiť  reagovať
 

no pravdaze nie, on by najradsej, keby to este zilo na tanieri smajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 06. 2012 21:33:41  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka: smajlik aj tvoj manzel s tebou suhlasi?

autor: vietnamka
vložené: 05. 06. 2012 21:32:23  nahlásiť  reagovať
 

ja som tiez fanusik svieckovej, a to prepecenej, ziadna ruzova húžva smajlik. Hoci, z tejto by som si veru dala.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz