Viac ako  4 000  receptov

Dúhova torta /Rainbow cake:)

Dúhova torta /Rainbow cake:)
Hotová torta po druhé:))
nahoru
Dúhova torta /Rainbow cake:) Dúhova torta /Rainbow cake:) Dúhova torta /Rainbow cake:)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

Klasický tortový korpus (múka polohrubá, cukor, voda, prášok do pečiva, 5 vajec(podľa potreby) + v našom prípade potravinárske farbivá (najlepšie gélove, ale možu byť aj práškové)
na plnku : maskarpone /šľahačka.
Na zdobenie: najlepšie napríklad farebné cukríky (skittles).

Postup

Klasický tortový korpus by už mal poznať každý, ale napriek tomu:
Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme tak, aby to malo penovú konzistenciu a pridáme 12 lyžíc vriacej vody .
Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi zo žĺtkov pridáme múku zmiešanú s polovickou balíčka prášku do pečiva a polovicu snehu, zamiešame. Nakoniec domiešame aj zbytok snehu.

Takže:
Vezmeme tortovú formu, vlejeme do nej pripravené cesto na korpus a pridáme potravinové farbivo danej farby (napr.žltej). Dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra – horný a spodný ohrev: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3
Doba pečenia: asi 20 minút
Po upečení vyberieme formu z rúry a necháme asi 10 minút vychladnúť.
Zopakujeme tento postup niekoľkokrát podľa toho koľko farebných korpusov chceme. (V mojom prípade som zapiekla cesto na korpus 5 krát/farby v poradí: modrá, zelená, červená, oranžová, žltá. Ked budeme mať hotové všetky farebné korpusy po vychladnutí každý korpus od dalšieho vyplníme pripravenou plnkou, najlepšie maskarpone/šlahačkou.
/TIP- maskarpone je ľahšie a naozaj zdravšie ako šlahačka, preto sa podľa môjho názoru hodí do torty viac/.
Tortu v závere natrieme (o5) šlahačkou / maskarpone.
Vo vlastnom záujme ešte možme samozrejme ozdobiť, najkrajšie sú farebné cukríky (napr.lentilky/skittles).
Torta je na svete. Kto by ju chcel tiež upieecť,tak držim palce a dobru FAREBNú chuť;).

Poznámka

Nie som žiadna extra kuchárka, som mladý nováčik, ale chcela som sa podeliť so zaujímavým nápadom - dúhovou tortou na ktorú som nikde nenašla recept. Dufam,že som niektoré kuchárky inšpirovala,pretože nie len krásne vyzerá,ale aj skvostne chutí. Dobrú chuť!;).

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Dúhova torta /Rainbow cake:)"

vložené: 10. 03. 2013 16:06:18  nahlásiť  reagovať
 

Nuada: Dakujem krásne za ,,podporu",musím len súhlasiť. Denne ľudia jedia oveľa horšie potraviny, ako sú tie moje ,,extra" škodlivé farbivá. Dnes si už stačí prečítať zloženie obyčajnej potraviny,ktorú denne jedávate,tak v nej môžte nájsť zopár škodlivín (:
...Čo sa týka toho farbiva, nechcem vám radšej radiť,pretože kedže som použila inú gramáž a hlavne nie som pekár- odborník,tak by som vám snád len uškodila. Inak, ja som tu tortu piekla pre moju oslavu narodenín a všetkým veľmi chutila,tak držím palce.
Pokiaľ je priemer korpusu menší/kratší ako bol ten môj,podľa mojho názoru stačí ubrať 5 minút,ciže za 15 minut by mal byť korpus hotový. smajlik

vložené: 10. 03. 2013 15:55:16  nahlásiť  reagovať
 

oprava ku komentáru /10. 03. 2013 15:41:08/ malo to byť- to Nuadasmajlik .

vložené: 10. 03. 2013 15:53:20  nahlásiť  reagovať
 

kika: Ahoj:) musím sa priznať,že som presne nemerala gramáž všetkého, ale ako ma naučila moja mamina,tak viacmenej odhadom oka. Spravila som klasický tortový korpus,takže na internete naň môžeš nájsť množstvo receptov,ale každý udáva iné údaje.
Ja odporúčam: 200 gramov múky a cukru.
Tak každopádne ti držím palce s tortičkou,nech ti chutí smajlik

vložené: 10. 03. 2013 15:41:08  nahlásiť  reagovať
 

to babicka: dakujem krásne za múdre,podporné a hlavne pravdivé slová,vážim si to. smajlik

autor: Michaela Chochi (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 03. 2013 15:36:26  nahlásiť  reagovať
 

waw, thank you too! smajlik

autor: http://www.christianlouboutinukoutletonline.com/ (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 03. 2013 08:45:48  nahlásiť  reagovať
 

Interesting articles on information like this is a great find. It’s like finding a treasure. I appreciate how you express your many points and share in your views. Thank you

autor: Nuada (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 02. 2013 00:03:20  nahlásiť  reagovať
 

babicka:
Múdri prázdne slová nehovoria, lebo sa obávajú nejednotnosti slov a činov. Chcem tým povedať, že keď je Michaelin výtvor podľa teba hrôza, čo určite nieje názorom mnohých z nás, tak vymysli vlastnú originálnu tortu, upeč ju, zaves sem obrázok a nechaj sa ohodnotiť inými...Samozrejme ak na to máš dostatok zručnosti a odvahy...smajlik

autor: Nuada (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 02. 2013 23:51:45  nahlásiť  reagovať
 

Niečo pre expertov na chemické zloženie potravinových farbív :
Netvrdím, že nieje škodlivé, ale určite nie viac ako vzduch, ktorý denne dýchame :D Aspoň si občas prečítajte zloženie ochutených vôd, sirupov, rôznych tekutých korení, alebo len bežných potravín, ktoré konzumujete každý deň :D Nakoniec zistíte, že tie umelé farbivá sú možno najzdravšie z celého zloženia...rodení chemici :*


Michaela, chystám sa spraviť tú tortu, ale potrebovala by som vedieť, približne koľko farbiva dať do cesta v ktorom sú 2 vajcia, 80g kryštálového cukru, 80g polohrubej múky 2PL vody a 1 prášok do pečiva a či je vôbec pomer ingrediencii do tortového korpusu správny (ešte nikdy som tortu nepiekla, ale chcem vytvoriť originálny narodeninový darček :))
Taktiež by som rada vedela ako dlho a v akej teplote sa má piecť dané množstvo masy, ak forma (okrúhla) má priemer cca 20cm ? Ďakujem smajlik

autor: kika (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 09. 2012 13:42:54  nahlásiť  reagovať
 

ahoj ja idem piecť svoju prvú tortu a rada by som preto chcela vedieť presnú gramáž na múku a cukor do korpusu.Vdaka smajliksmajlik

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 08. 2012 19:46:06  nahlásiť  reagovať
 

babicka: Ja by som sa hanbila za takýto závistlivý komentár. Najprv mi prosím ukážte vaše verím brilantné cukrárske výrobky v mladom veku..každopádne každý môže mať vlastný názor..je síce neopodstatnený,ale aj tak prajem krásny deň!.

autor: babicka (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 08. 2012 10:18:40  nahlásiť  reagovať
 

Keby som takú tortu spravila hanbila by som sa za ten výtvor čo je na tom obrázku, hrôza!!! smajlik

autor: BabSy (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 04. 2012 12:02:15  nahlásiť  reagovať
 

Bože ty si už aká trápna!! Pozri sa do zrkadla a tam uvidiš humus zlatko smajlik A miška tá torta je krásna, len niektorí nevedia čo so sebou smajlik

autor: AA (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 04. 2012 13:53:34  nahlásiť  reagovať
 

... akože, pokaziť tak kvalitné potraviny ako je Mascarpone a šľahačka ... a pokaziť pracný korpus toľkým umelým farbivom ... to nemá s chuťou nič spoločné ... viem presne ako chutná každa jedna použita surovina ... aj v tejto kombinácii ... samozrejme bez umelého farbiva .... ale pokaziť vlastné úsilie toľkou chémiou, to potom na mňa posobí ako neúcta k vlastnoručne odvedenej práci, ako strata drahocenného času a hlavne by som v živote nedovolila vlastnej rodine, alebo nikomu koho mám rada, aby do seba pchal taký chemický humus ....

autor: betka11
vložené: 24. 04. 2012 20:44:52  nahlásiť  reagovať
 

Michaela zaujímavá tortička,nedaj sa odradiť negatívnými názormi aj také musia byť a nájdu sa na každej stránke,niektorí sa dokážu pochváliť aj s ukradnutým receptom ako so svojou prácou

vložené: 23. 04. 2012 12:32:49  nahlásiť  reagovať
 

AA:chutí to naozaj dobre:)ciže predpokladam,že ste/si to ani nemali v ustach...ale toje ukažka slovenskeho naroda- hodnoti a ani nemá paru o co ide smajlik!...

vložené: 23. 04. 2012 12:30:33  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:samozrejme že ano:)(pridám trocha šľahačky a cukru).

autor: vybusna
vložené: 23. 04. 2012 08:13:24  nahlásiť  reagovať
 

to mascarpone...nicim neochutis a len tak natries?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz