Viac ako  4 000  receptov

Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky

Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky
nahoru
Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): cca 30ks

Suroviny:

250g suchy cicer, 1 velka cibula, 4 struciky cesnaku, velka lyzicka rimska rasca (cumin, kumin), lyzicka mlety koriander, lyzicka sol, 4 lyzice nasekanej petrzlenovej vnate.

Postup

cicer namocime na 24 hod. do vody, obcas vodu vymenim. ratajte s tym, ze cicer svoj objem ztrojnasobi.
V niektorych receptoch na internete namacaju cicer 12 hod, ja som ho mocila dlhsie.
Cibulu a cesnak ocistime.
Cicer zlejeme, trochu vody si odlozime.
Cicer, cibulu a cesnak rozmixujeme na jednoliatu masu, ak je velmi sucha tak pri mixovani ju nariedte vodou.
Do masy pridame kumin, koriander, sol a nasekany petrzlen. Vymiesame.
Robime gulky velke ako pinpongova lopticka a opecieme ich v horucom oleji zo vsetkych stran, tak aby boli na povrchu hnede.
(ja som ich robila vo fritke a velmi mi to ulahcilo pracu)
Hotove gulky su chrumkave, vobec nie su mastne.
Falafel sa podava s nakladanou zeleninou, cerstvou zeleninou, chlebom a studenymi omackami.

Poznámka

Falafel je velmi oblubene jedlo na Blizkom Vychode. Podla obrazkov na internete som videla ze falafelom a cerstvou zeleninou si plnia arabsky chlieb a poleju to omackou tahini. Netusim ako chuti omacka tahini a mozno budeme vyzerat ako barbari, ale moj muz si velmi pochutil ked som mu tam dala chrenovo smotanovy krem.
Robila som to prvykrat a mozno som urobila nejake chyby, ale v kazdom pripade, je to bajecne bajecne bajecne jedlo. A znovu budem vyzerat asi ako barbar, ale viem si to uplne jasne predstavit ako to budem jest zajtra so zemiakmi.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Môj falafel - cícerové vegetariánske fašírky"

autor: ocinko.11 (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 02. 2015 15:13:01  reagovať
 

Tahini je sezamová pasta a robí sa celkom jednoducho. Ja to robím asi z 1/2 kg sezamových semien. Sezam vysypem na plech a dám mierne do zlatista zapiecť v rúre. Pri teplote cca 150-180 stupňov, no treba dávať pozor, aby nezhorel, lebo potom bude horký. Mal by mať takú svetlo zlatistú farbu. Potom dám sezamové semeno do mixéra, pridám 2-3 PL olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, šťavu z jedného citróna a dobre rozmixujem. Konzistencia musí byť asi ako arašidové maslo. Sezamová pasta (tahini) sa pridáva do Humusu (houmoce) je to veľmi dobrá a zdravá cícerová pomazánka a konzumuje sa s pitou - arabským chlebom. Ak bude záujem, môžem pridať niekedy aj originálne recepty. Sezamová pasta - Tahini aj keď jej urobím viac sa v zaváraninovom uzavretom pohári dá v chladničke držať aj 1-2 mesiace. Na vrch pohára dám jednu PL olivového oleja. Ja som ju pomaly vyjedal po lyžičkách aj samotnú, tak že sa zjedla do mesiaca. Sezam je veľmi zdravý!!!!! Tu je pár užitočných inforačných linkov:

http://www.bioletnany.cz/news/sezam-pro-zdrave-kosti-vlasy-a-dlouhy-zivot/

http://pi-centrum.e-shoper.net/clanky/173-sezamove-seminko---zasoba-vapniku/

http://zabavicka.sk/brucho/sezam-najstarsie-korenie-na-svete-s-blahodarnymi-ucinkami/

autor: masr (neregistrovaný/á)
vložené: 25. 02. 2012 12:27:18  nahlásiť  reagovať
 

mila vybusna, omacka tahini je v podstate nic extra ma to taku trpko sladku chut ja ked sa da tak si tu vzdy pytam falafel bez tejto omacky :)
ale smotanovo chrenova moze byt super vyskusam


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz