Viac ako  4 000  receptov

Cesnakové kuracie stehná

Cesnakové kuracie stehná
nahoru
Cesnakové kuracie stehná Cesnakové kuracie stehná Cesnakové kuracie stehná
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-5

Suroviny:

6-8 horných kuracích stehien, 1200-1500 g zemiakov ružiakov, 3 veľké cibule, 2 hlavičky cesnaku, 2 veľké mrkvy, 150 g syra feta, šťava z 1 citróna, 3 pl dijonskej horčice, 2 pl sójovej omáčky, provensalské bylinky, petržlenová vňňať, 1 čerstvá čili paprička, olej, soľ, cukor

Postup

Z kuracích stehien odstránime kožu a naložíme ich na hodinu do marinády z 1 prelisovanej hlavičky cesnaku, 1 lyžičky cukru, dijonskej horčice a sójovej omáčky. Ošúpané ružiaky pokrájame na tenšie kolieska a necháme ich 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame s citrónovou šťavou, druhou nahrubo posekanou hlavičkou cesnaku a čili papričkou, pridáme provensalské bylinky a posekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Cibuľu pokrájame na polkolieska a orestujeme na panvici. Keď zozlatne, vyberieme ju dierovanou naberačkou a v oleji podusíme kolieska mrkvy. Na dno jenskej misy navrstvíme viac ako polovicu zemiakov, na zemiaky dáme asi tretinuu orestovanej cibule a mrkvy. Navrch poukladáme kuracie stehná, zakryjeme ich zvyškom zemiakov. Na ne navrstvíme cibuľu a mrkvu a všetko zalejeme marinádou z kuracích stehien. Pečieme hodinu až hodinu a pol pri 180°C (podľa výkonnosti rúry). Podávame s listami šalátu bez zálievky, ktorý dáme priamo na tanier a iba ho trošku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťaavou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Cesnakové kuracie stehná"

autor: Svetlana Jancovicova (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 02. 2012 14:23:28  nahlásiť  reagovať
 

Skúšala som, výborné.

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Silvia K.
vložené: 27. 01. 2012 20:39:16  nahlásiť  reagovať
 

zaujímavé,ukladám na skúšku +smajlik

autor: betka11
vložené: 27. 01. 2012 17:58:58  nahlásiť  reagovať
 

Mňam vyskúšamsmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 23. 01. 2012 21:37:02  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik krásny recept smajlik

autor: eva hubova
vložené: 23. 01. 2012 17:28:00  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliktak to bych si dala hnedsmajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 23. 01. 2012 13:29:14  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikPěkný recept. Jídla z jednoho hrnce mám ráda.+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz