Viac ako  4 000  receptov

Metrový koláč

Metrový koláč
nahoru
Metrový koláč
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy

Suroviny:

2 formy na srnci chrbat, alobal
Na cesto :
260 g hladka muka
4 velke vajcia
10 lyzic oleja
8 az 10 lyzic vody
200g praskovy cukor
1/2 vrecuska prasku do peciva
1 balicek vanilinoveho cukru
35 g kvalitne kakao

Na krem :
1 cele maslo (250g)
400 ml mlieko
1 balicek prasku *zlaty klas* alebo vanilkovy puding)
100g praskovy cukor
1 balicek vanilinovy cukor
cca 50 ml rum (podla chuti)
1 lyzica kvalitne kakao.

Postup

Oddelime zltky od bielkov. V mise slahame zltky so 150g cukru a 8 lyzicami vody pokial nezbeleju a nenaberu na objeme. Pridame olej, vanilkovy cukor, prasok do peciva a znovu vsetko preslahame. Nakoniec zaslahame preosiatu muku. Ja som mala cesto velmi huste, tak som pridala este dve lyzice vody.
Bielka s 50 g cukru vyslahame do tuheho snehu.
Sneh opatrne zapracajume do zltkovej masy rezavymi pohybmi.
Masu rozdelime na rovnake polovice a do jednej vmiesame 35g kakaa. Do polovice kde sme pridavali kakao, po lyziciach zaslahame mlieko (asi 4 lyzice), robi sa to preto, pretoze kakao nam cesto zahusti a po upeceni by bolo tvrdsie a naviac pri peceni by mohlo prasknut. Robime to opatrne, aby nam neupecena masa neklesla.
Srncie chrbaty vylozime alobalom.
Cesta vlejeme do pripravenych foriem a pecieme na 190 stupnoch cca 35 minut.

Pripravime si krem.
V mlieku rozslahame metlickou pudingovy prasok, pridame praskovy a vanilinovy cukor a dame varit. Za staleho miesania uvarime husty puding. Po uvareni na jeho povrch dame foliu, aby sa nevytvorila koza a nechame ho vychladnut.
Maslo rozslahame do penista a po lyziciach k nemu zaslahavame puding.
Prilejeme rum, preslahame. Rozdelime krem na rovnake polovice a do jednej vsypeme lyzicu tmaveho kakaa a preslahame.
Vychladnute upecene cesta vyklopime z formy a nakrajame ho na cca centimetrove platky.
Zlty natrieme hnedym kremom, prilepime k nemu hnedy a ten natrieme zltym kremom. Takto to striedame, kym neminieme vsetky platky.
Zbytkom kremu potrieme povrch *rolady* a nechame v chlade zatuhnut.
Pripravime si cokoladovu polevu (ja som mala hotovu).
Polevou potrieme vychladnuty kolac a nechame dobre zatuhnut.
Krajame co najviac nasikmo.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2856

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Metrový koláč"

autor: radkas
vložené: 16. 01. 2012 16:33:37  nahlásiť  reagovať
 

trocha vylepšim plnku kde rozmixujem banan je vyborna

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 01. 2012 16:36:39  nahlásiť  reagovať
 

ako od maminy smajlik

autor: Lyubka (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 01. 2012 21:27:01  nahlásiť  reagovať
 

Super kolač jeden z najlepšich!!!!!!! smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 01. 2012 19:54:24  nahlásiť  reagovať
 

smajlik no a pak, že neumíš...moc hezký zákuseksmajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 06. 01. 2012 13:55:43  nahlásiť  reagovať
 

Výborná klasika smajliksmajlik A lopatka je opravdu krásná smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 01. 2012 20:52:36  nahlásiť  reagovať
 

amalia: ach...sme stale doma a do mnichova je odchod planovany tuto nedelu...akurat ja ostatnem este v bratislave u radky nejake dva tyzdne

autor: amalia
vložené: 05. 01. 2012 19:57:03  nahlásiť  reagovať
 

Milik, už si zas v Mníchove? Alebo vypekáš dcérenke, vnučke a zaťovi?smajlik btw (smajlik), krásny koláčik, ja som videla recept iba na taký zo sušienok. No, dala si si robotu... +2smajlik

autor: alenka111
vložené: 05. 01. 2012 08:51:56  nahlásiť  reagovať
 

Vybusna, pri kolaci ta servirovacia lopatka je uuuuuzasna a kto povie, ze nie... tak nevidi!!!!


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz