Viac ako  4 000  receptov

Marcipánove zemiaky

Marcipánove zemiaky
nahoru
Marcipánove zemiaky Marcipánove zemiaky Marcipánove zemiaky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Nepečené - Plnené

Suroviny:

Detske male okruhle piskoty, pomarancovy dzem, rum, mlete mandle, kakao.

Postup

3 lyzice pomarancoveho dzemu rozmiesame s 3 lyzicami rumu. Ak nam dzem velmi zredne zahustime ho mletymi mandlami. je mozne dat aj menej rumu a pridat par kvapiek rumovej aromy, ale to som neskusala.
Detske piskoty natierame pripravenym dzemom a zlepujeme.
Marcipanove cesto, alebo mliecne cesto, cez potravinovu foliu rozvalkame a rozdelime na primerane velke stvorce do kt. obalujeme piskoty.
Do misky si vsypeme kakao...ak chcete aby boli gulky poriadne od kakaa, tak ich v nom vygulajte. Mne sa skor pacia svetle a preto som kazdu gulku do kakaa strcila len jednou stranou a v dlaniach poriadne roztrela po celom povrchu.

co sa tyka mandlovej hmoty...ja som si kupila marcipan hotovy (50:50 mandle a praskovy cukor) a minula som dve skatulky po 200g na cca 35 kusov. Pravda je taka, ze ja piect neviem a niekto s vacsimi skusenostami ako ja , by minul tej hmoty ovela menej.
Co sa tyka piskot...v nemecku maju len velke a placate, takze som sa rozhodla upiect si vlastne. Vymiesala som klasicke piskotove cesto, ale neviem ako som rozmyslala, ja som ho uplne automaticky vyliala na plech, miesto toho aby som si striekala buflerky. Spomenula som si na to, az ked uz bol plech v rure. Takze ja som si tie piskoty robila z piskotoveho platu...na pocudovanie, to bola pre mna ta najlahsia cast z vyroby tohto peciva.

Pokial nechcete kupovat marcipanovu hmotu da sa aj urobit podla receptu v poznamke.
Pokial chceste pracovat s mliecnou hmotou, ktora je tiez vynikajuca, tak tiez davam odkaz na recep v poznamke

Odlozime na chladne suche miesto v uzatvorenej krabici, alebo ak mame miesto, tak aj do mraznicky a ked budeme davat na stol, tak ich ukladame do papierovych kosickov.

Poznámka

pravy marcipan
http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa...
ja som ho nerobila ale pracuju s nim cukrarky ktorym doverujem, preto ho odporucam
mliecna hmota na falosny marcipan
http://www.toprecepty.sk/recept/1239-ruzicky--na-t...
tiez som nerobila, ale robia tiez s nim cukrarky kt. doverujem.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Marcipánove zemiaky"

autor: vybusna
vložené: 04. 12. 2011 08:58:09  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka: az na to, ze pre niekoho je toto najlahsi kus z davky vianocneho pecenia.....a ja som s nim mala tolko problemov ako keby som piekla trojposchodu svadobnu tortu

autor: vietnamka
vložené: 04. 12. 2011 08:56:08  nahlásiť  reagovať
 

no vidis, a si sa tu tvarila, ako nevies piect, a ako to bude vsetko zle smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz