Viac ako  4 000  receptov

Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou

Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou
nahoru
Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 5-6

Suroviny:

1 kg bravčového stehna alebo pliecka, 100 g prerastenej slaniny, 500 g mrazených fazuľových strukov, 2 veľké cibule, cesnak, 3 pl trstinového cukru, smotana na varenie, olivový olej, čierne korenie, soľ;

Postup

Máso nakrájame na čo najtenšie plátky - nenaklepávame -, mierne okoreníme, osolíme, premiešame s marinádou, na ktorú použijeme 100 ml smotany na varenie a 3 pl olivového oleja. Dáme do chladu na 24 hodín, občas mäso poprekladáme (5-6krát). Pred pečením plátkov si pokrájame ošúpané cibule na polkolieska a orestujeme na panvici na 1 pl olivového oleja. Len čo začne cibuľa púšťať vodu, posypeme ju trstinovým cukrom a za stáleho miešania skaramelizujeme. Dno zapekacej misy vymastíme strúčikom cesnaku a uložíme polovicu bravčových plátkov. Na ne poukladáme 3-4 prepolené strúčiky cesnaku, z ktorých odstránime zelený klíčok. Na prvú vrstvu mäsa uložíme zvyšok plátkov a navrch rozložíme skaramelizovanú cibuľu aj s výpekom. Na to dáme vrstvu zelených fazuliek, ktoré sme nerozmrazili, iba premyli na site prúdom studenej vody. Zalejeme asi 100 ml smotany zmiešanej olejom a na fazuľku dáme tenké plátky prerastenej slaniny. Zakryjeme papierom na pečenie namočeným do studenej vodya pokrkvaným. Plátky pečieme na prostrednom rošte v rúre predhriatej na 180°C približne hodinu - závisí to od rúry. Podávame s gratinovanými alebo varenými zemiakmi.

Poznámka

Jednoduchý nedeľný obed, nenáročný na prípravu aj suroviny.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou"

autor: Yanah
vložené: 26. 11. 2011 09:15:45  nahlásiť  reagovať
 

toto určite niekedy urobím smajlik rýchle, nenáročné, suroviny mám všetky doma, mňam smajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 22. 11. 2011 21:12:11  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvyzerá to výbornesmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 22. 11. 2011 12:16:54  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz