Viac ako  4 000  receptov

Indická kuchyňa - rybie kari

Indická kuchyňa - rybie kari
nahoru
Indická kuchyňa - rybie kari
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

400g rybie file
2 lyzicky mlety koriander
1 lyzicka rimska rasca (kumin)
mensia cibula
1 PL l nasekany cerstvy dumbier
1 lyzicka tamarindova pasta (alebo limetova stava)
1 lyzica sucha ryza
stiplava papricka
stiplava mleta cervena paprika
kurkuma
400 ml kokosove mlieko

Postup

Mrazene fybie file vyberieme a nechame povolit.
Ryzu namocime v troche vody.

Cibulu a dumbier ocistime a najemno nakrajame.
Povolene file zlahka posolime, posypeme stiplavou paprikou a kurkumou.
Do woku dame 2 lyzice oleja, cibulu, dumbier a stiplavu papricku. Restujeme kym nie je cibula zmaknuta a vonava.
Na zlatu cibulu polozime file a opecieme z kazdej strany.
File vyberieme a odlozime bokom.
K zakladu vhodime kumin, mlety koriander a odkvapkanu ryzu. Orestujeme, pridame 2 lyzice teplej vody, nechame prebublat.
Pridame lyzicku tamarindovej pasty + par lyzic teplej vody a vsetko premiesame.
Ak nemate tamarindovu pastu nic sa nedeje. Vyzmykajte limetovu stavu.

Nechame prebublat a vlejeme kokosove mlieko.
Niekedy sa kokosove mlieko vyzraza a na vrchu mame kokosovy tuk a voda je pod nim.
Podla toho kolko chceme omacky , sa rozhodnite ci date len ten tuk, alebo aj tekutinu.
Ked je kokosove mlieko tekute , mate tento problem vyrieseny

Chvilu nechame prevriet , ochutname a ak treba dosolime. Do kari vlozime opecene file a nechame znovu prevriet na jednu bublinu...bez miesania, aby sa nam ryba nerozpadla.

Na zaver, do omacky nasekame koriandrovu vnat.
Ako prilohu som urobila ryzu basmati.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4259

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Indická kuchyňa - rybie kari"

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 10. 2011 13:12:49  nahlásiť  reagovať
 

Za malo.

autor: vybusna
vložené: 27. 10. 2011 13:11:40  nahlásiť  reagovať
 

Miska: tak dakujem krasne za radu.

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 10. 2011 13:10:38  nahlásiť  reagovať
 

Do kari na kusky, nie prilis male. Vacsinou pekne maso sa obaluje v korenenej krupici u nas a kosti, hlava a skor take zbytkove casti ryby, aby sa len tak nevyhodili sa davaju do kari. Ale samozrejme mozes pouzit aj pekne masko nie len zbytkove.

autor: vybusna
vložené: 27. 10. 2011 13:08:42  nahlásiť  reagovať
 

Miska: ked neviem, ci tu rybu nakrajat na kusky, alebo nechat v celku ci co...

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 10. 2011 13:07:47  nahlásiť  reagovať
 

Rybie kari k Indii urcite patri a take s cerstvym kokosom chuti vynikajuco!! Pozdravujem manzela smajlik

autor: vybusna
vložené: 26. 10. 2011 17:31:59  nahlásiť  reagovať
 

Jana Remkova:...no ja mam s kazdej len po jednej...teda s kazdej velkosti. A neviem ako to chuti...ja som to nejedla....muz sa na to velmi tesil, ale skonstatoval, ze ryba mu k indii nejako nepasujem

vložené: 26. 10. 2011 17:30:45  nahlásiť  reagovať
 

Rybí kari? Ty jo, jak to chutná?smajlik Strašně ti závidím ty misky čtvercovésmajlik. Můžu si je koupit, ale kam s něma? Asi nafouknu byt!smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz