Viac ako  4 000  receptov

Chutné obložené sendviče / ala Iva

Chutné obložené sendviče  / ala Iva
nahoru
Chutné obložené sendviče  / ala Iva Chutné obložené sendviče  / ala Iva Chutné obložené sendviče  / ala Iva
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 1hod.

Suroviny:

300 g šunky pražskej, alebo podľa chuti
200 g salámy nakrájanej na jemné kolieska
300 g tvrdého syra
maslo – Rama alebo Flóra
4–5 vajíčka uvarené na tvrdo
3-4 ks sladkokyslých uhoriek
1-2 kapie alebo červené papriky
1-2 zelené papriky
2-4 paradajky
2-3 nakrájané sendviče alebo čerstvý chlebík
jedna oválna misa

Postup

Pripravíme si nakrájané sendviče alebo čerstvý chlebík, dáme uvariť 4-5 vajíčiek na tvrdo, narežeme sladkokyslé uhorky na tenké kolieska,1-2 kapie alebo červené papriky narežeme na jemné kolieska, ale na chlebíčky dáme iba polovičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky takým istým spôsobom nakrájame a dáme ich do pripravených mís.
Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatiaľ nenastrúhame, ale ho nastrúhame až na koniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené, narežeme ich na kolieska.
Pripravíme oválnu misu a začneme pripravovať chlebíčky. Namažeme sendvič maslom, dáme na neho šunku, salám - 2 kolieska preložené cez seba, nato položíme koliesko paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovice), potom dáme koliesko vajíčka, na to kapiu, alebo červenú papriku a zelenú papriku.
Začíname takto chlebíčky postupne ukladať v dolnom rade vedľa seba, postrúhame syr na jemno, ďalší rad sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robí sa viac radov ( robí sa pyramída ), chlebíčky sa postupne uberajú, až na vrchu ostane jeden alebo dva chlebíky. Na každý rad sa postrúha najemno syr a až na koniec sa postrúha syr nahusto, aby sendviče nebolo ani vidno, ako je to na fotke. Namiesto sendviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto misa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach alebo výročiach.
Prajem dobrú chuť!

Iva

Poznámka

Môj vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Chutné obložené sendviče / ala Iva"

autor: xy (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 04. 2012 12:25:39  nahlásiť  reagovať
 

ako sa to dá jesť? vidličkou? smajlik

autor: tejaja
vložené: 11. 02. 2012 10:34:12  nahlásiť  reagovať
 

Slniecko: slovo ingrediencia je dávno zdomácnené slovo, podobne ako kino, víkend a mnoho ´dalších slov. Stačí sa o tom informovať.
Mäkké a tvrdé "i" a celá gramatika je súčasťou slovenského jazyka presne tak ako štylistika a fonetika.

autor: Slniecko (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 02. 2012 04:16:20  nahlásiť  reagovať
 

Neviem kto upravuje jednotlive recepty, ale slovo ingredience nahradte slovom suroviny- Slovaci. Vzdy to tak bolo a nedohadujte sa na tvrdych a makkych \\\"i\\\", alebo hlupych ciarkach...smajlik

autor: tejaja
vložené: 05. 10. 2011 16:09:18  nahlásiť  reagovať
 

iva.gaj.:
1. Nijaké sladkokyslé som nemenila na kyslé. Tú možnosť má každá moderátorka, a ty nevieš, ktorá to bola, tak ma, prosím, neobviňuj.
2. Nie vždy sa píše pred spojkou "alebo" čiarka. Ak sa jedná o vylučovaciu spojku, čo v tomto prípade je, tak sa čiarka nepíše. Takže si správnu gramatiku opravila na zlú.
3. Nerozumiem, čo myslíš "kapia je červené".
4. Čo je to "v medziach mormi" ?
5. Kvalita webu sa bohužiaľ, či chceme alebo nie, meria aj kvalitou textu na ňom uvedenom. Takže aj na tom pravopise trocha záleží. A nielen na pravopise, ale aj použitých slovách. Ono je totiž napr. rozdiel medzi radom a radou.
Škoda, že som si neskopírovala pôvodnú verziu, ale nepredpokladala som takúto reakciu.
Viac sa k tomu nebudem vyjadrovať.

autor: iva.gaj.
vložené: 05. 10. 2011 09:35:23  nahlásiť  reagovať
 

tejaja: prepáč, ale keď opravuješ niekoho ,,recept",tak pred ,,alebo" sa dáva stále čiarka. Nemeň moje slová napr. ,,..sladkokyslé uhorky" si zmenila na ,,kyslé uhorky" a každý vie, že kapia je červené...atď. Našla som po tebe zopár chýb, už som ich opravila. Aj v iných receptoch som videla more chýb,ale ich nekomentujem. Ja sa neurážam, ale keď mi niekto drzo napíše, tak dostane odpoveď v medziach mormi. Keď niekomu napíšem, že je ,,dobrý slovenčinár", tak to nemyslím v zlom. Ja som túto záležitosť ukončila s komentárom zo dňa 28.9.2011 ,, OK máš pravdu" a zabudla som na to, ale túto tému si znova otvorila. Mňa zaujímajú recepty ako také a nie druhého gramatika-slovenčina! OK

autor: tejaja
vložené: 04. 10. 2011 17:21:02  nahlásiť  reagovať
 

iva.gaj.: prepáč, ale senvič mysa má pravdu, poopravovala som pravopisné chyby, bolo ich dosť veľa. smajlik Až na štylistiku, to už som nechala tak.
Nemusíš sa hneď urážať, aj keď na druhej strane je pravda, že to mohla napísať jemnejšie. smajlik
Sendviče vyzerajú krásne, škoda by bolo nechať recept neopravený smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 29. 09. 2011 05:49:56  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 28. 09. 2011 20:42:21  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: OK máš pravdu...

autor: vybusna
vložené: 28. 09. 2011 20:35:18  nahlásiť  reagovať
 

ach...to som si nevsimla..prepac iva. taketo neregi vymazuvam.

autor: iva.gaj.
vložené: 28. 09. 2011 20:27:43  nahlásiť  reagovať
 

senvič mysa:... už si spokojná?Prečítaj si to ešte raz. Ak nájdeš ešte chybu tak daj vedieť,radá ju opravím,pravdepodobne si výborná slovenčinárka,ale ja som programátorka cez PC...a veľmi rada varím už veľa rokov...smajlik

autor: senvič mysa (neregistrovaný/á)
vložené: 28. 09. 2011 14:53:41  nahlásiť  reagovať
 

moje nervy tomu hovorím slovenčina
"chlebíčky sa postupne uberaju, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky"
ty si fakt dobrá
a rama zaručene nie je maslo

autor: Yanah
vložené: 12. 02. 2011 21:46:11  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik presne takéto bohato obložené sendviče robievala kedysi moja mamina, ďakujem za pripomenutie...

autor: Silvia K.
vložené: 12. 02. 2011 20:33:02  nahlásiť  reagovať
 

Krása,bývaš ďaleko?- žeby som zaskočila smajlik smajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 12. 02. 2011 11:43:14  nahlásiť  reagovať
 

Moc hezký a určitě dobrý receptsmajlik Vyzkouším, ale už dnes posílám bodíkasmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz