Viac ako  4 000  receptov

Ajun

Ajun
nahoru
Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6

Suroviny:

6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie, 6 tenkých plátkov masla Plnka: 4 artičoky pokrájané na jemno, 250 ml jemne pokrájaných malých šampionov, 1 žltok, 6 ks postrúhanej mrkvy 3 PL postrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 1 žltok, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL jemnej strúhanky, 3 PL na drobno posekanej petržlenovej vňate, 1 CL sušenej bazalky, 10 zrniek celého zeleného korenia, Na dekoráciu: 6 vydlabaných artičokov, 6 krúžkov kompotovaného ananásu, 6 mrkiev, soľ, maslo, čierne olivy, strúhaný syr, voda Príloha: menšie nové zemiaky, pokrájané na osminky, voda, soľ, maslo

Postup

Kuracie prsia pozdlžne prekrojíme na polovicu, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme bielym korením a sladkou mletou červenou paprikou. Pripravíme si plnku zmiešaním uvedených ingrediencií. Naplníme plnkou polovicu kuracích prs a preložíme nenaplnenou časťou. Vložíme do maslom vymazanej jenskej misy. Vydlabané artičoky naplníme plnkou a dáme ich ku kuracím prsiam, ktoré sme pokryli tenkými plátkami masla. Pečieme pri 170 stupňoch do zmäknutia mäsa a vyberieme. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky vo vriacej osolenej vode. Scedíme a mrkvu opečieme na masle, kým skaramelizuje a osolíme ju. Zemiaky scedíme a dáme do pekáča s maslom a osolíme ich. Pečieme v trúbe na 220 stupňoch do zlatohneda. Na kuracie prsia a artičoky dáme hromádku strúhaného syra a zapečieme v trúbe. Na tanier dáme kuracie prso. Z jednej strany priložíme koliesko ananásu, na ktorý posadíme artičok ozdobený olivou. Z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy a pečené zemiaky.

Poznámka

Zdroj: recept pochádza z Libanonu. Hovorí sa, že francúzska a libanonská kuchyňa patria vo svete k najlepším.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Ajun"

vložené: 20. 07. 2010 19:41:31  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, dakujemsmajlik

vložené: 20. 07. 2010 19:39:41  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujem smajlik

autor: michsamant
vložené: 20. 07. 2010 05:21:56  nahlásiť  reagovať
 

smajlik velmi zaujimavy receptik smajlik

autor: amalia
vložené: 19. 07. 2010 20:59:45  nahlásiť  reagovať
 

klobuk dole, ibolya, ak si dokazala osekat articoky a vydlabat z nich seno...smajlik +1smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz