Viac ako  4 000  receptov

Čokoládová baklava v tortovej forme

Čokoládová baklava v tortovej forme
nahoru
Čokoládová baklava v tortovej forme
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné - Rezy
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 torta

Suroviny:

Hotové lístkové cesto, 100 g čokolády, 50 g nastrúhaných vlašských orechov, 50 g opražených a nastrúhaných mandlí, 1 CL mletej škorice, nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča, šťava z 1 citrona, 2 vaječné bielky, štipka soli do bielkov , 2 PL medu, 100 ml vody, maslo na vymazanie rozovieracej tortovej formy, pečiaci papier

Postup

Na pečiacom papieri obkreslíme dno tortovej formy a vystrihneme. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku O,5 cm a pomocou tortovej formy vykrojíme z neho 2 rovnaké kruhy. Tortovú formu vymažeme maslom a na dno vložíme maslom vymazaný kruh z pečiaceho papiera. Na papierový kruh vložíme vykrojený kruh z lístkového cesta a popicháme vidličkou. Nastrúhame si čokoládu a zmiešame ju s nastrúhanými orechami a mandľami. Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a mletú škoricu. Zľahka primiešame do tuha ušľahaný sneh z bielkov. Pripravenú zmes natrieme rovnomerne na kruh z listového cesta. Priložíme vrchný kruh, na ktorom ostrým nožom nakrojíme porcie ako zvykneme krájať tortu. Cesto popicháme vidličkou a potrieme rozpusteným maslom. Položíme na plech, ktorý sme predým rozpálili v trúbe vyhriatej na 220 stupňov. Vložíme do trúby a pečieme 15-20 minút. /Niečo masla vytečie na plech/. V hrnčeku zmiešame vodu, pomarančovú a citronovú šťavu s medom a zvaríme spolu na ohni na hustý sirup. Ked baklava vychladne, zalejeme ju vlažným sirupom a necháme celkom vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Táto čokoládová baklava je vynikajúca k dobrej čiernej káve alebo k čaju.

Poznámka

Zdroj: kalendár Gazdinka 2005 Kombinácia orechov, mandlí, čokolády, pomarančovej kôry a škorice je priamo úžasná.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Čokoládová baklava v tortovej forme"

autor: Ivana Ch
vložené: 26. 08. 2010 04:59:27  nahlásiť  reagovať
 

Hm to vypadá moooc dobře.

vložené: 05. 06. 2010 19:42:45  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, vyskúšaj a určite nebudeš ľutovať.

vložené: 05. 06. 2010 17:36:16  nahlásiť  reagovať
 

velmi zajímavý recept,ukládám a vyzkouším dávám bodsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz