Viac ako  4 000  receptov

Kuracie kari (pre zaciatocnikov)

Kuracie kari (pre zaciatocnikov)
nahoru
Kuracie kari (pre zaciatocnikov) Kuracie kari (pre zaciatocnikov)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso

Suroviny:

3 kuracie stehna aj s klbom; vykostene a nakrajane na rezanceky
3 struciky cesnaku
1/4 lyzicky zazvoru; struhaneho
100ml kuracieho vyvaru (alebo podla potreby)
1 velka cervena cibula; nasekana nadrobno
olej
1/3 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/2 lyzicky garam masala
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
100-150ml kokosoveho mlieka
hrst koriandrovej vnate; nasekanej
sol

Postup

Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame.

Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut.

Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

Podavame s ryzou.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/05/kuracie-...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Kuracie kari (pre zaciatocnikov)"

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 23:14:38  nahlásiť  reagovať
 

michs...moja mamka ligurcek volala vegeta a netusila, ze sa to vola ligurcek a ja ako blbec som si to vlacila z ciech, lebo na slovensku som na to korenie nevedela natrafit....az kym som nezistila, ze v nemecku ho tiez dostat ako liebstockel

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 23:12:52  nahlásiť  reagovať
 

presne ako pises, vsetko je tak do pol hodinky hotove aj s umytym riadom pokal teda nevarim maso smajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 23:10:25  nahlásiť  reagovať
 

btw...podstatna cast receptov ktore nam sem vklada michs su v podstate naozaj na pripravu lahke ...ich jedinecnost im dodava skutocne korenie, takze pokial si kupite zakladne koreniny, ktore tvoria garam masalu , tak mate vyhrate. miska casto pouziva ghee....alebo tak nejako sa to pise....no ja som tie jedla automaticky vylucovala..ved kdeze si ja tu zozeniem ghee maslo...pokial som nezistila, ze je to prepustene maslo. a toto iste sa tyka aj cinskej a thajskej kuchyne...nakupit v nejakom specializovanom internetovom obchode zakladne koreniny a omacky a je to rychle a jednoche varenie.

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 23:05:51  nahlásiť  reagovať
 

veru nedavali smajlik

autor: Svetlana
vložené: 28. 05. 2010 23:05:00  nahlásiť  reagovať
 

Evičko, určitě dávaly do polévky libeček, po slovensky - ligurček...smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 22:56:27  nahlásiť  reagovať
 

Nasla som to, opytam sa zajtra manzela ci to pozna ako sa to vola v hindi a ci to tu dostat kupit. Nieco podobne som videla.

autor: eva hubova
vložené: 28. 05. 2010 22:55:37  nahlásiť  reagovať
 

Holky díky,já než vyťukám 1prstem otázku,Vy už máte 5odpovědísmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 28. 05. 2010 22:52:23  nahlásiť  reagovať
 

Miško určitě jo,mamka nebo babi to určitě dávaly do polévky.Já nevím jak se to řekne slovensky,ale u nás se tomu taky říká magi,listy to má podobné celeru.

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 22:51:41  nahlásiť  reagovať
 

vyguglim si ligurcek, fakt to nepoznam

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 22:49:25  nahlásiť  reagovať
 

ligurcek....a vdaka, ze si ma kopla ohladne toho, ze tu si vlozila vlastne recept na vlastnu garam masalu..ja som debil...a este ako to tam mas pekne a prehladne....hned zajtra si ju urobim....

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 22:45:11  nahlásiť  reagovať
 

libecek nepoznam

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 22:44:39  nahlásiť  reagovať
 

michs...ked mne koriander chutou nejako nepripomina petrzlen...to by som skor fakt dala ten libecek....ale nakoniec treba vyskusat aj to aj to a clovek si tu uz da podla svojej chuti...

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 22:42:42  nahlásiť  reagovať
 

aj ja kupujem uz hotovu bud na ebay, alebo v niektorom aziatskom obchode, ale uznavam, ze nasinec bude mat s tym problem...ked som zacala varievat vindaloo este na slovensku, tak som si ju robila podla tohoto receptu
http://www.toprecepty.sk/recept/218-indicke-kura-n...
a ingrediencie do masaly som si kupila jednotlivo. dnes som zistila, ze masalu som nemala tak som tam sypala podla oka.

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 22:40:02  nahlásiť  reagovať
 

nahrad petrzlenovou

autor: eva hubova
vložené: 28. 05. 2010 22:37:51  nahlásiť  reagovať
 

Miško,díky já už jsem to hledala v albumech a Ty tu žádné nemáš.Koření co je vypsané jsem viděla v Kaufu,tak to by šlo i ten sušený koriandr,ale tu nať jsem ještě neviděla.Možná že bych to mohla nahradit libečkem.Ještě se podívám v Tescu.smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 22:28:07  nahlásiť  reagovať
 

Evka tuto pozri http://www.toprecepty.sk/recept/745-garam-masala--...
Zlozenie Garam masala,ktore bezne kupujem uz hotove v obchode: koriandrove semena, indicky kmin, cierne gulate korenie, chilli palive korenie, Cassia listky (to je indicky bobkovy list), klinceky, hnedy kardamom, badyan, fenikel, suseny zazvor, Triphala (neviem prelozit), sol, rasca

autor: eva hubova
vložené: 28. 05. 2010 22:22:59  nahlásiť  reagovať
 

Milu,takové chutě zassmajlikjá už jsem se na to dívala včera,ale kde já koupím tu koriadrovou nať a to garam masala...ale to tu asi někde bude napsané z čeho se to skládá....pohledám v receptech...

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 19:07:47  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 19:05:37  nahlásiť  reagovať
 

tak som tam vliala to stare kokosove mlieko a neuskodilo...jedlo je na pripravu velmi jednoduche a rychlo hotove....a vyyyborne...manzel si skvele pochutil...a skoda, ze som urobila taku velmi zlu fotku, lebo uz namojdusu nemam z coho urobit druhu.+

autor: michsamant
vložené: 28. 05. 2010 16:44:51  nahlásiť  reagovať
 

2 tyzdne je dost dlho...fakt neviem

autor: vybusna
vložené: 28. 05. 2010 16:42:43  nahlásiť  reagovať
 

michs...mam otvorenu krabicku s kokosacom otvorenu uz asi 2 tyzdne v chladnicke...chutou sa mi nezda ine, ale ako keby stvrdlo, alebo co...myslis, ze ho mozem este pouzit?

vložené: 28. 05. 2010 11:09:27  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 27. 05. 2010 11:37:46  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz