Viac ako  3 000  receptov

Roštenka na cibuli

Roštenka na cibuli
nahoru
Roštenka na cibuli Roštenka na cibuli
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 30 minút+ príprava+pečenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8-10

Suroviny:

1000 g hovädzej roštenky mramorovanej /pekne prerastenej tukom-čo tvorí v mäse obraz mramorovania/ alebo hovädzieho zadného, 1250 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citrona, soľ, mleté čierne korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 CL pálivého Tabasca, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, 4 paradajky, 1 zväzok čerstvého tymiánu

Postup

Paradajky nakrojíme do kríža, na chvíľu vložíme do vriacej vody, vyberieme a schladíme v studenej vode. Ošúpeme, odstránime bielu časť a jadierka. Pokrájame na tenké pásiky. Roštenku zbavíme lojovitých častí, pokrájame na pláty a narežeme okraje. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. V hrnci rozpustíme masť a orestujeme na nej do sklovita cibuľu, pokrájanú na tenké kolieska. Na cibuli opečieme roštenky po oboch stranách do zlata a vyberieme ich na tanier. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, obraté lístočky tymiánu, paradajkový pretlak, nastrúhanú citronovú kôru a citronovú sťavu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zamiešame a chvíľu orestujeme spolu. Prilejeme 300 ml vody a pridáme Tabasco. Necháme zovrieť. Do tohoto základu vložíme opečené roštenky a prikryjeme pokrievkou. Stíšime plameň a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu. Občas podlejeme trochou horúcej vody a premiešame. Ked sú roštenky mäkké, pridáme prúžky paradajok a varíme odkryté ešte niekoľko minút. Môžeme podávať.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Stavu ničím nezahusťujeme! Hustá a chutná šťava sa vytvorí rozvarením veľkého množstva cibule.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Roštenka na cibuli"

autor: Ivana Ch
vložené: 11. 08. 2010 13:02:56  nahlásiť  reagovať
 

Moooc dobré.smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 06. 05. 2010 06:39:46  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dobrým vínkom nič nepokazíš a ja som nadšená aj za Jakuba. Dúfam, že dnes sa cítiš už lepšie!smajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 21:13:53  nahlásiť  reagovať
 

tak muz zjedol a je nadseny, ja do tohto typu omacok davam vino a s tym citronom mu to pride take lahko osviezujuce...velmi mu chutilo.

vložené: 05. 05. 2010 20:00:01  nahlásiť  reagovať
 

to mi je naozaj ľúto. Milenka, prajem Ti skoré uzdraveniesmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 19:40:20  nahlásiť  reagovať
 

Ibolyka...chutnala som to len pri vareni...tie paradajky by ma na ten moj dnesny zaludok , pravdepodobne zabili....ale jakubovi to rozhodne bude chutit....smajlik

vložené: 05. 05. 2010 19:38:40  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dakujem za fotku. Kľudne si mohla použiť cestovinu ako prílohu, napr. špagety.smajlikA chutilo?

autor: cathleen
vložené: 05. 05. 2010 19:31:36  nahlásiť  reagovať
 

Překrásná JEDLÁ fotkasmajliksmajlikSlibný receptsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 05. 05. 2010 19:24:00  nahlásiť  reagovať
 

vybušná,úžasná fotka,vypadá to fakt smajliksmajliksmajlik+5

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 19:19:58  nahlásiť  reagovať
 

nemala som rostenec, ale len stehno a myslim, ze to nijako neubralo na kvalite receptu. Miesto zivej paradajky a pretlaku som pouzila drvene paradajky. Vcelku prijemne a nicim neurazajuce jedlo.....jaj a urobila som ako vidite prilohu ryzovu, ale cestovina by bola podla mna lepsia. s cistym svedomim davam +

autor: spagetka
vložené: 05. 05. 2010 15:21:06  nahlásiť  reagovať
 

tohle dělám a je to mňám smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bravcova rostenka rostenka recepty ako pripravit bravcovu rostenku hovadzie maso na cibuli bravčová roštenka recept bravcova rostenka hubova rostenka roštenka recept ako pripravit hovadziu rostenku hovadzie cibuľa co z rostenky rostenka na cibuli roštenka bravčová recept pecena rostenka bravcova rostenka recepty recept na pripravu hovedziej pečeni recepty na pečenú roštenku recept na rostenku roštenka bravčova rostenka hubova priprava hovadzej roštenky rostenky z hovadzieho zadneho rostenka sote recept recept roštenka hovadzie sote recept bravcova rotenka hovadzie na cibuli hovedzie na cibulke pečenie roštenky maďarská roštenka rostenka pecena rostenka na cibulke recepty z hovädzej roštenky rostenka recepty hovädzia roštenka s cibuľou recepty s cibuli hovadzie na cibulke hovädzie sote varíme hovädzie hovädzie mäso-ceny ako pripravit rostenku hovädzia rostenka


Partneri webu

online recepty.sk Online kuchařka Videorecepty www.varenie.eu
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

PHP: www.j-soft.cz | Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz