Viac ako  4 000  receptov

Kysnutá jablková štrúdľa

Kysnutá jablková štrúdľa
nahoru
Kysnutá jablková štrúdľa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 30 minút+ príprava+pečenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 štrúdle - pre viac osôb

Suroviny:

Cesto: 1000 g hladkej múky, 100 ml vlažného mlieka na kvások, 50 g droždia, 1 CL kryštáľového cukru, štipka soli, vlažné mlieko podľa potreby na zamiesenie cesta
Zmes na pokropenie cesta: 200 ml kyslej smotany, 3 vajcia, trocha rozpustenej bravčovej masti alebo oleja
Plnka: 1OOO g nastrúhaných jablk, šťava z 1 citrona, kryštáľový cukor podľa chuti, mletá škorica, 1 vanilkový cukor, olej na potretie štrúdle, práškový cukor na posypanie

Postup

Najprv si pripravíme kvások: Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, vykysnutý kvások a postupne prilejeme toľko vlažného mlieka, kým nevymiesime pružné nelepivé mäkké cesto.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky a na pomúčenej doske ho prepracujeme a prikryjeme utierkou. Pripravíme si zmes na pokropenie cesta vyšľahaním kyslej smotany s tukom a vajcami.
Na plnku vytlačíme z nastrúhaných jablk prebytočnú vodu a pokvapkáme ich cironovou šťavou. Primiešame škoricu a podľa chuti kryštáľový cukor.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1/2 cm a pokropíme zmesou smotany,vajec a tuku. Potrieme jablkovou plnlou a zavinieme do závinu, konce cesta založíme. Strúdľu prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme ešte 10 minút kysnúť.
Povrch potrieme olejom a pečieme v trúbe predohriatej na 180°C 35-40 minút. Pokrájame a posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Poznámka

Zdroj: Recept som našla n a madarskom webe. Táto štrúdľa vyhrala I. miesto vo zvláštnej kategorii pečenia štrúdle na regionálnej súťaži v Ecsenyi v roku 2OO4.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Kysnutá jablková štrúdľa"

autor: alžbeta trenčín (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 12. 2010 09:25:25  nahlásiť  reagovať
 

dnes bude štrúdľu piecť manžel, tak neviem , neskôr napíšem viac ak kadlecovaalzbeta@azet.sk.....smajlik

autor: eva hubova
vložené: 23. 05. 2010 15:57:07  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to dobřesmajliksmajlik

autor: Osmma
vložené: 23. 05. 2010 15:50:11  nahlásiť  reagovať
 

Tak som dneska vyskúšala,robila som z polovičnej dávky,potierala som maslom a pridala k jabľčkom rebarboru,ale je to supersmajliksmajliksmajlik Cesto som robila v pekárni.

autor: Osmma
vložené: 09. 05. 2010 12:19:10  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+1

vložené: 03. 05. 2010 08:41:37  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 03. 05. 2010 08:31:43  nahlásiť  reagovať
 

Najlepsie kolace su jablkove, ja ine ani nepeciem tusim smajlik Ukladam si, ked zozeniem piecku urobime si. Mnam.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz