Viac ako  3 000  receptov

Pečené zemiaky na masle ako príloha

Pečené zemiaky na masle ako príloha
nahoru
Pečené zemiaky na masle ako príloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kg približne rovnako veľkých zemiakov, soľ, rasca, 25O g masla

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na štvrtiny, ak sú menšie - prekrojíme len na polovicu. Vložíme do vody - najlepšie na noc, alebo aspoň na niekoľko hodín, aby sa vyplavil nadbytočný škrob. Potom ich scedíme a vyutierame v kuchynskej utierke. Vsypeme ich do pekáča, osolíme, hojne posypeme rascou a rukami dobre premiešame. Na povrch rozložíme jedno celé maslo, pokrájané na tenké plátky. Vrch prikryjeme a vložíme do trúby predohriatej na l8O stupňov. Pečieme za občasného potriasania pekáčom. Nemiešame, nepodlievame. Rozpadli by sa a neupiekli by sa. Na posledných 10-15 minút odkryjeme a teplotu trúby zvýšime na 220 stupňov, kým nechytia peknú zlatú a sem tam hnedú farbu. Dávame pozor, aby sa maslo nepripálilo a zemiaky nespálili. Ešte horúce ihned podávame. Mne sa osvedčila príprava v jenskej mise.

Poznámka

Kto je autorom, neviem. Ale takto sa pečú zemiaky v madarských rodinách ako sviatočná príloha. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkkučké. Majú zamatovú chuť z masla, ktoré vsiaklo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené zemiaky na masle ako príloha"

autor: Lucia (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 01. 2014 17:55:54  nahlásiť  reagovať
 

Ja si rada pripravím v rúre bez oleja od mccain golden wedges-nelúpané zemiačiky a nejaká omáčka.

autor: Peter (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 09. 2013 10:36:21  nahlásiť  reagovať
 

aby sa paninka z toho nepotentovala ... varenie zdravo ... pekna blbost ..budem jest to co je dobre a co mi chuti a s mierou a na vase varenie zdravo a tryznenie rodiny a ludi sa mozem vykaslat...

autor: zizala
vložené: 14. 11. 2012 22:04:19  nahlásiť  reagovať
 

Anna: Myslí smajlik Zdravější vaření najdete v kategorii Dietné recepty smajlik

autor: Anna (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 11. 2012 21:56:04  nahlásiť  reagovať
 

A hlavne budú mat kilo cholesterolu po použití takého množstva masla.
Na varenie zdravo tu vôbec nikto nemyslí?

autor: Osmma
vložené: 02. 06. 2010 20:25:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: eva hubova
vložené: 22. 05. 2010 15:46:30  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 25. 04. 2010 21:50:49  nahlásiť  reagovať
 

Na másle jsem ještě nepekla,jen na oleji.Já dávám pečící papír do pekáčku a to tak,že papír přečnívá do výšky na všech 4stranách,aby olej nevytekl.O tom máčení jsem nikdy neslyšela,tak to musím vyzkoušet i na tom másle.Ibi v každém Tvém receptu jsou pro mě nějaké novinky,zjišťuji že čím jsem starší,tím míň toho vím.smajlik+2

autor: Hella
vložené: 25. 04. 2010 20:54:32  nahlásiť  reagovať
 

I když děláte doma smažené bramborové hranolky, je dobré je předem vylouhovat od škrobu, jsou mnohem lepší!

autor: michsamant
vložené: 25. 04. 2010 13:56:31  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: spagetka
vložené: 25. 04. 2010 13:33:24  nahlásiť  reagovať
 

Meszarosovabolya - ne kvůli nim sice, ale je to 100%lepší, snižují se hodnoty

vložené: 25. 04. 2010 13:29:21  nahlásiť  reagovať
 

odpovedám spoločne výbušnej a michsamant. škrob sa neodstraňuje zo zemiakov k vôli diabetikom, s tým to nemá nič spoločného. Ale táto technologia prípravy sa využíva preto, lebo škrob sa pečením na masle ľahko pripaľuje a výsledok by bol nechutný. Pred vložením do masla ich treba vyutierať takmer do sucha preto, aby sa nevarili a v lepšom prípade, aby sa nedusili - ale piekli. Takto upravené zemiaky - zbavené nadbytočného škrobu a vody - sú krehké a obracaním by sa rozpadli. Z toho dôvodu sa pekač so zemiakmi len potriasa v prebehu pečenia. Maslo dodáva zemiakom delikatnú chuť a okrem toho maslo patrí medzi tradičné madarské suroviny.

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2010 13:23:14  nahlásiť  reagovať
 

ibolyka...smajlik

vložené: 25. 04. 2010 13:07:17  nahlásiť  reagovať
 

Svoje recepty označujem podľa toho, kde som k nim prišla a na 90% uvádzam aj ich autora. Nemienim názvy svojich receptov s nikým konzultovaťsmajlik Zijem v Bratislave, prevažne v slovenskom prostredí a moji priatelia, známi a kolegovia v práci sú Slováci a nikkto tieto zemiaky nepoznal. Ale ked ich ochutnal u mňa, vzdychal blahom a vypýtal si recept. Svoje recepty píšem zrozumiteľne, poctivo a tak, aby ich mohol uvariť každý.smajlik

autor: Ivana79
vložené: 25. 04. 2010 12:18:20  nahlásiť  reagovať
 

My to takto nerobíme,ale vyskúšamsmajlikAsi už zjtra k fašírkesmajlik

autor: spagetka
vložené: 25. 04. 2010 09:49:49  nahlásiť  reagovať
 

michsamant - naprosto souhlasým, pro diabetiky je to určitě lepší (pro obyčejné smrtelníky ale takysmajlik)
Jinaktakhle to děláme taky smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 04. 2010 09:47:37  nahlásiť  reagovať
 

odstranenie toho skrobu to je asi dobre pre cukrovkarov,ze? bez toho namacania zemiackov, takto pecie zemiaky aj moj ocinko smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2010 09:44:46  nahlásiť  reagovať
 

no....u nas v okoli sa veru takto nepecu...pocujem prvykrat ,zeby sa zemiaky, mali nechat vyluhovat zo skrobu a pouzit na pecenie maslo a vyslovene ich nemiesat....

autor: tejaja
vložené: 25. 04. 2010 09:05:46  nahlásiť  reagovať
 

Ani ja neviem, kto je autorom, ale prečo maďarské ? Takto sa pečú zemiaky na Šariši, na Orave, Kysuciach, na Spiši....teda presne rovnako môžu byť aj slovenské, ale aj české, lebo aj v Čechách som videla takto piecť zemiaky. Dokonca priateľka takto jedáva zemiaky v Nemecku.smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

príloha pečené zemiaky pečený sleď zemiaky ako prilohy pečené zemiaky na koľko stupňov dobre pecene zemiaky kolko sa pecu zemiaky pecene zemiaky priloha ako sa pecene zemiaky pečený zemiak recepty pre cukrovkára zemiaky príloha zemiaky s maslom prílohy zo zemiakov pečené zemiaky najlepsie pecene zemiaky zemiaky na masle peen zemiaky pecene zemiaky s maslom zemiaky pečené pecene zemiaky teplot pecenia pecene zemiaky recept recept pecene zemiaky zemiaky ako priloha príloha - pečené smotanové zemiaky pecene zemiaky recepty priloha k fasirke chrumkave pečené zemiaky pečené zemiaky,, zemiakyako príloha pečené zemiaky ako príloha pečené zemiaky tradičné slovenské recepty americké zemiaky videorecept recepty pre cukrovkarov pecene zemiaky s rascou recepty pečené zemiaky pecenezemiaky opekane zemiaky zemiaky ako priloha recepty príloha zemiaky pečené zemiaky na masle pecene zemiaky v trube


Partneri webu

online recepty.sk Online kuchařka Videorecepty www.varenie.eu
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

PHP: www.j-soft.cz | Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty