Viac ako  3 000  receptov

Pečené zemiaky na masle ako príloha

Pečené zemiaky na masle ako príloha
nahoru
Pečené zemiaky na masle ako príloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kg približne rovnako veľkých zemiakov, soľ, rasca, 25O g masla

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na štvrtiny, ak sú menšie - prekrojíme len na polovicu. Vložíme do vody - najlepšie na noc, alebo aspoň na niekoľko hodín, aby sa vyplavil nadbytočný škrob. Potom ich scedíme a vyutierame v kuchynskej utierke. Vsypeme ich do pekáča, osolíme, hojne posypeme rascou a rukami dobre premiešame. Na povrch rozložíme jedno celé maslo, pokrájané na tenké plátky. Vrch prikryjeme a vložíme do trúby predohriatej na l8O stupňov. Pečieme za občasného potriasania pekáčom. Nemiešame, nepodlievame. Rozpadli by sa a neupiekli by sa. Na posledných 10-15 minút odkryjeme a teplotu trúby zvýšime na 220 stupňov, kým nechytia peknú zlatú a sem tam hnedú farbu. Dávame pozor, aby sa maslo nepripálilo a zemiaky nespálili. Ešte horúce ihned podávame. Mne sa osvedčila príprava v jenskej mise.

Poznámka

Kto je autorom, neviem. Ale takto sa pečú zemiaky v madarských rodinách ako sviatočná príloha. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkkučké. Majú zamatovú chuť z masla, ktoré vsiaklo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené zemiaky na masle ako príloha"

autor: Lucia (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 01. 2014 17:55:54  nahlásiť  reagovať
 

Ja si rada pripravím v rúre bez oleja od mccain golden wedges-nelúpané zemiačiky a nejaká omáčka.

autor: Peter (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 09. 2013 10:36:21  nahlásiť  reagovať
 

aby sa paninka z toho nepotentovala ... varenie zdravo ... pekna blbost ..budem jest to co je dobre a co mi chuti a s mierou a na vase varenie zdravo a tryznenie rodiny a ludi sa mozem vykaslat...

autor: zizala
vložené: 14. 11. 2012 22:04:19  nahlásiť  reagovať
 

Anna: Myslí smajlik Zdravější vaření najdete v kategorii Dietné recepty smajlik

autor: Anna (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 11. 2012 21:56:04  nahlásiť  reagovať
 

A hlavne budú mat kilo cholesterolu po použití takého množstva masla.
Na varenie zdravo tu vôbec nikto nemyslí?

autor: Osmma
vložené: 02. 06. 2010 20:25:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: eva hubova
vložené: 22. 05. 2010 15:46:30  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 25. 04. 2010 21:50:49  nahlásiť  reagovať
 

Na másle jsem ještě nepekla,jen na oleji.Já dávám pečící papír do pekáčku a to tak,že papír přečnívá do výšky na všech 4stranách,aby olej nevytekl.O tom máčení jsem nikdy neslyšela,tak to musím vyzkoušet i na tom másle.Ibi v každém Tvém receptu jsou pro mě nějaké novinky,zjišťuji že čím jsem starší,tím míň toho vím.smajlik+2

autor: Hella
vložené: 25. 04. 2010 20:54:32  nahlásiť  reagovať
 

I když děláte doma smažené bramborové hranolky, je dobré je předem vylouhovat od škrobu, jsou mnohem lepší!

autor: michsamant
vložené: 25. 04. 2010 13:56:31  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: spagetka
vložené: 25. 04. 2010 13:33:24  nahlásiť  reagovať
 

Meszarosovabolya - ne kvůli nim sice, ale je to 100%lepší, snižují se hodnoty

vložené: 25. 04. 2010 13:29:21  nahlásiť  reagovať
 

odpovedám spoločne výbušnej a michsamant. škrob sa neodstraňuje zo zemiakov k vôli diabetikom, s tým to nemá nič spoločného. Ale táto technologia prípravy sa využíva preto, lebo škrob sa pečením na masle ľahko pripaľuje a výsledok by bol nechutný. Pred vložením do masla ich treba vyutierať takmer do sucha preto, aby sa nevarili a v lepšom prípade, aby sa nedusili - ale piekli. Takto upravené zemiaky - zbavené nadbytočného škrobu a vody - sú krehké a obracaním by sa rozpadli. Z toho dôvodu sa pekač so zemiakmi len potriasa v prebehu pečenia. Maslo dodáva zemiakom delikatnú chuť a okrem toho maslo patrí medzi tradičné madarské suroviny.

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2010 13:23:14  nahlásiť  reagovať
 

ibolyka...smajlik

vložené: 25. 04. 2010 13:07:17  nahlásiť  reagovať
 

Svoje recepty označujem podľa toho, kde som k nim prišla a na 90% uvádzam aj ich autora. Nemienim názvy svojich receptov s nikým konzultovaťsmajlik Zijem v Bratislave, prevažne v slovenskom prostredí a moji priatelia, známi a kolegovia v práci sú Slováci a nikkto tieto zemiaky nepoznal. Ale ked ich ochutnal u mňa, vzdychal blahom a vypýtal si recept. Svoje recepty píšem zrozumiteľne, poctivo a tak, aby ich mohol uvariť každý.smajlik

autor: Ivana79
vložené: 25. 04. 2010 12:18:20  nahlásiť  reagovať
 

My to takto nerobíme,ale vyskúšamsmajlikAsi už zjtra k fašírkesmajlik

autor: spagetka
vložené: 25. 04. 2010 09:49:49  nahlásiť  reagovať
 

michsamant - naprosto souhlasým, pro diabetiky je to určitě lepší (pro obyčejné smrtelníky ale takysmajlik)
Jinaktakhle to děláme taky smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 04. 2010 09:47:37  nahlásiť  reagovať
 

odstranenie toho skrobu to je asi dobre pre cukrovkarov,ze? bez toho namacania zemiackov, takto pecie zemiaky aj moj ocinko smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2010 09:44:46  nahlásiť  reagovať
 

no....u nas v okoli sa veru takto nepecu...pocujem prvykrat ,zeby sa zemiaky, mali nechat vyluhovat zo skrobu a pouzit na pecenie maslo a vyslovene ich nemiesat....

autor: tejaja
vložené: 25. 04. 2010 09:05:46  nahlásiť  reagovať
 

Ani ja neviem, kto je autorom, ale prečo maďarské ? Takto sa pečú zemiaky na Šariši, na Orave, Kysuciach, na Spiši....teda presne rovnako môžu byť aj slovenské, ale aj české, lebo aj v Čechách som videla takto piecť zemiaky. Dokonca priateľka takto jedáva zemiaky v Nemecku.smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

chrumkave pečené zemiaky zemiaky na masle pečené zemiaky na masle priloha k fasirke zemiaky ako priloha pečené zemiaky,, recept pecene zemiaky príloha pečené zemiaky príloha zemiaky pecene zemiaky pečená štika recepty pre cukrovkára pecene zemiaky priloha americké zemiaky videorecept príloha - pečené smotanové zemiaky recepty pečené zemiaky pečené zemiaky ako príloha ako sa pecene zemiaky nové pečené zemiaky peen zemiaky pečené zemiaky na koľko stupňov pecene zemiaky v trube dobre pecene zemiaky pecenezemiaky prílohy zo zemiakov zemiaky na masle recept pecene zemiaky s rascou zemiaky ako priloha recepty zemiaky pečené recepty pre cukrovkarov pecene zemiaky s maslom pecene zemiaky recept zemiakyako príloha najlepsie pecene zemiaky zemiaky príloha pečený zemiak zemiaky ako prilohy pečené zemiaky pečené zemiaky zapekané zemiaky ako príloha zemiaky s maslom kolko sa pecu zemiaky


Partneri webu

online recepty.sk Online kuchařka Videorecepty www.varenie.eu
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

PHP: www.j-soft.cz | Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz