Viac ako  4 000  receptov

Karamelové veterníky - curkárenské

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Karamelové veterníky - curkárenské
nahoru
Karamelové veterníky - curkárenské
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 25 ks

Suroviny:

Odpalovane cesto :

500 ml vody
160 g rastlinneho tuku (ja som dala heru, mamka vravi, ze moze byt aj rastlinny olej, nie olivovy!!!!!)
320 g muky z toho 2/3 polohruba a 1/3 hladka
8 vajec
dve stipky soli.

Karamelova slahacka :

100 g krystaloveho cukru
0,5 l 33 % slahackovej smotany

Vanilkovy krem :

0,5 l mlieka
1 a pol balicka vanilkoveho pudingu
3 PL krystaloveho cukru
250 ml smotana na slahanie + 1 balicek vanilinoveho cukru

Poleva :

3 PL krystaloveho cukru
asi 1 dcl mlieka
preosiaty praskovy cukor (minimalne hrncek )

Postup

1.den.. pripravime si cesto a upecieme veterniky + uvarime karamelovu slahacku.

Zapneme ruru.
Nadobu s vodou dame na plamen a nechame v nej rozpustit tuk (ja som mala maslo). Ked je vsetko uz rozpustene, tak vsypem muku a sol a poriadne vsetko zacnem miesat. Cesto je hotove v momente, ked tvori kompaktnu hmotu a krasne sa oddeluje od dna nadoby a aj od varesky. Hrniec odstavime a nechame cesto trosku vychladnut. Slahacom zacneme cesto preslahavat a po jednom, do neho, zacneme zapracovavat vajicka. Ked su stastlivo vsetky uz dnu a je to vsetko krasne spojene, tak si do cukrarenskeho sacku dame trubicku..najvacsia hviezdicka a nabereme do sacku cesto. Plech vylejeme studenou vodou a striekame v odstupoch plne venceky, resp. plne pusinky. Vraj sa nema striekat dopredu na plech, pretoze sa potom nedaju odlepit, ja som na slovo posluchla tuto radu. Plech dame do prehriatej rury a pecieme na 200 stupnoch cca 25 minut. Za ziadnu cenu neotvarajte dvierka. Pokial nebudu mat veterniky pozadovane teplo, tak po vytiahnuti z rury, Vam po vychladnuti uplne splasnu.
Na karamelovu slahacku si vezmite znovu nadobu, v ktorej budeme rozupustat nad plamenom cukor. Miesajte dovtedy, kym sa nerozpusti a ked uz bude tekuty ,vlejte do neho smotanu. Znovu miesame pokial sa cukor znovu v smotane nerozpusti a nechame ju dobre prevriet. Odlozime nabok a ked vychladne, dame ju do chladnicky do druheho dna.

2.den....urobime si vanilkovy krem, polevu a naplnime veterniky.

V mlieku rozpustime cukor a uvarime vanilkovy puding. Vznikne nam fakt husta kasa. dame na nu kusok alobalu, alebo pokrievku, aby sa nam nevytvorila koza a nechame vychladnut.
Veterniky si rozrezeme pilkovym nozom a ideme si uvarit polevu.
V nadobe nad plamenom rozpustime znamym postupom cukor, ked je tekuty prilejeme mlieko a miesame, kym sa v mlieku nerozpusti a nevytvori sa hladka tekutina. Do tejto tekutiny zacneme prisypavat cez sitko, praskovy cukor dovtedy, kym poleva nezhustne. Nemala by po opaku lyzice stekat, ale pekne ju obalit. Ked mame polevy vela, tak klobuciky veternikov namacame priamo do nej, ked je jej menej tak len tak po klobucikoch lyzicou frkame.
Ideme dorobit vanilkovy krem. Slahacom vyslahame fakt pevnu slahacku. Pudingovu kasu preslahame metlickami a slahacku do nej zapravime . Mal by vzniknut lahky pudingovy krem.
Ideme na karamelovz krem.
Pred tym, ako ju zacneme robit, tak uvarenu slahacku z chladnicky, dame na 10 minut do mraznicky. Len na 10 minut!!!!! Vyrazne to skrati dobu slahania a zvysi pevnost kremu.
Slahacom na vyssej rychlosti zacneme slahat. Treba na to trpezlivost, doba slahania je rozna, raz som slahala 10 minut a teraz som slahala polhodinu!!! Uz som bola zufala, ale nakoniec sa to podarilo. Krem je pevny a nesteka.
No a ideme plnit veternicky. Lyzicou kladieme najprv kopku vanilkoveho a potom kopku karameloveho kremu. Kto je velky frajer, tak ten si kremy da do dvoch cukrarenskych sackov s hladkou trubickou, ale na tych 25 veternickov je to myslim, celkom zbytocne.
No a na zaver pokladieme poliate klobuciky.

Postup som pisala v casovom slede, ako som jednotlive ukony robila, navazujuc na seba. dufam, ze to nevadi a nie je to prilis neprehladne.

Poznámka

Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3579

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
17 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Karamelové veterníky - curkárenské"

autor: momo (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 01. 2014 01:40:39  nahlásiť  reagovať
 

skus dať miesto polohrubej muky hladku ja to tak robím a nemám problém cesto je jemné a vláčne smajlik

autor: vybusna
vložené: 20. 06. 2012 11:47:51  nahlásiť  reagovať
 

Palo:jeeeej dakujem...skoda, ze si neodfotil vzorku a nepridal fotky....smajlik

autor: Palo (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 06. 2012 10:20:12  nahlásiť  reagovať
 

Ahojte dámy. Tuším som tu jediný chlap. smajlik Občas niečo upečiem a už som sa na veterníky chystal dlho, ale až včera/dnes som sa odvážil podľa tohto dobrého podrobného receptu. A... mňam. :) Podarilo sa. Cesto som musel nechať ešte pár minút dlhšie na 140°C, aby sa dobre upieklo a "vyschlo", ale inak sa pekne zdvihli a dobre sa plnili.rnVanilkový krém v pohode, ten karamelový by mohol byť ešte trošíčku hustejší, lebo mi tečie po brade. smajliksmajlikrnĎakujem za recept, nech sa darí.

autor: Janka (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2012 12:14:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Mimushka
vložené: 20. 03. 2012 15:56:44  nahlásiť  reagovať
 

Veronika Hrozna:
Veronika . Je vela receptov ktore v chladnicke kysnu. Poznam jeden z toho robim langose. :)) a neboj sa nicoho. Kazdy sa uci.

autor: zizala
vložené: 02. 03. 2012 08:11:37  nahlásiť  reagovať
 

I když dělám odpalované těsto běžně, do karamelové šlehačky jsem neměla odvahu se pustit. Tvůj podrobný postup mi k té odvaze snad pomůže smajlik

autor: vybusna (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 06. 2011 09:20:31  nahlásiť  reagovať
 

veronika, som momentalne mimo domov, ale dnes sa uz vraciame naspat a akonahle vybalim, tak upeciem znovu veterniky a obzvlast si dam pozor na tu slahacku. Ja som ich robila len ten jedenkrat v zivote a nepamatam si, zeby som mala nejaky grif specialny na nu. len to co som aj pisala. Urcie najdeme pricinu a nejako to vyriesime.

autor: Veronika.Hrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 06. 2011 15:36:53  nahlásiť  reagovať
 

Mne sa ten karamelový krém zo šľahačky nepodarilo dobre dotuha vyšľahať? Kde som spravila chybu recept som dodržala?

autor: Veronika Hrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 06. 2011 12:34:17  nahlásiť  reagovať
 

Dobre, ak inak nedáte ja to teda nafotím a pošlem aj s receptom na ten vajíčkový -vanilkový krém ,ktorý sa dá zmraziť.To som si teda vôbec nemyslela,že tu spôsobím mojím príspevkom takú veľkú zvedavosť.

autor: Yanah
vložené: 08. 06. 2011 07:15:57  nahlásiť  reagovať
 

Veronika Hrozna ... veď toto je web o varení pre amatérov ... keď vieš upiecť veterníky tak si určite šikovná ... mne sa veterníky nedaria, takže ja osobne uvítam akúkoľvek vychytávku, ako na ne smajlik ...
... a vďaka tvojmu komentáru som našla ďalší super recept na veterníky, ktorý som ešte neskúšala smajlik

autor: Veronika Hrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2011 20:56:22  nahlásiť  reagovať
 

Ešte som chcela povedať,že tá formička na labky má konkávne /vypuklé /dno a sama sa pri plnení rúrkou otáča,takže nikto nemôže nič pokaziť! Naplniť ju do výšky asi 2,5 až 3 cm.Potom to treba dlhšie piecť aby sa formičky tiež prehriali pridať max. 5 minút na ohriatie plechu formičiek!

autor: Veronika Hrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2011 20:44:10  nahlásiť  reagovať
 

To by tu dámy asi padali smiechom zo stoličiek,ak by som im to odfotila.Ja som kuchárka lenivec.Čo všetko čítam na týchto kuchárskych stránkach ,podľa tohto tu, som bohužiaľ kuchársky břídil. Nemám odvahu sa tu prezentovať! Niekde som dokonca čítala,že pani urobí cesto na briošky a dá ho kysnúť do chladničky aby mala rodinka ráno čerstvé! Padla mi sánka!

autor: vybusna
vložené: 07. 06. 2011 20:21:23  nahlásiť  reagovať
 

ano ten...+ nazorne nafotit postup ako robis pecenie pomocou tych medvedich labiek

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2011 20:15:33  nahlásiť  reagovať
 

Myslíš ten vanilkový krém do veterníkov,ktorý sa dá zmraziť?

autor: vybusna
vložené: 07. 06. 2011 20:04:37  nahlásiť  reagovať
 

veronika...prosim prosim....keby si sa zaregistrovala a vlozila to ako normalny recept..tu v diskusii sa to strati, co by bola vecna skoda.

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2011 20:02:16  nahlásiť  reagovať
 

Výborný recept ,zajtra ho vyskúšam,nevedela som ,že prečo mi tie moje veterníčky vždy po vytianutí trochu splaskly,teraz už viem ,že rúre musím pridať bodík,aby bola dostatočne vyhriata. Vďaka za ten karamelový krém,mám rada tmavší.A ten vanilkový cukor tiež pridám do cesta! Len neviem,či sa mi to podarí s tým ručným šľahčom,to cesto je trochu tuhé na šľahanie!? Poradím aj takým nešikom ako som ja,používam formičky na medvedie labky a do nich vytlačím cesto pekne dokola obvodu potom do stredu a keď sa to zdá malé ešte pridám cesto, urobím vlastne takého vačšieho slimáčika do formičky.Formičky naukladám na plech zmestí sa tam toho viac ,ako keď robíme klasické veterníčky a napuchnú smerom hore a nerozliezajú sa kade tade.Potom klasika plním vanilkovým krémom ,ale dám dve lyžice Maizenu ,vanilkový cukor /pravú vanilku/ a štvrť litra sladkej smotany na varenie /nie mlieko/ a štyri žltky a takto naplnené veterníky zmrazím. Keď som robila s klasickým vanilkovým krémom veterníky sa po rozmrazení rozmočili a neboli dobré.Pokiaľ chcete mraziť môžete aj so šľahačkou ,ale musí byť so stužovačom a hodne cukrom.

autor: vybusna
vložené: 20. 10. 2010 07:41:51  nahlásiť  reagovať
 

dan...dakujem...toto je prijemne lichotka

autor: Dan (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 10. 2010 23:31:47  nahlásiť  reagovať
 

Tu v Kanade Veterniky dostanes len v Prazskom Deli v Toronte, kedza zijeme 300 km na zapad tak sme si urobili Veterniky podla vaseho receptu boli fantasticke tak ako sme si pametali z domu. Lepsie ako v Toronte Dakujeme velmi pekne smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 16. 10. 2010 20:00:27  nahlásiť  reagovať
 

uz by ste mohli prestat komentovat tento recept, lebo zbodnem prave dopecenu babovku, ktora je urcena na ranajkysmajlik smajliksmajliksmajlik zo sladkeho najviac, najviac, najviac milujem veternikysmajliksmajliksmajlik

autor: tanika
vložené: 16. 10. 2010 19:53:38  nahlásiť  reagovať
 

nádherné, úžasnésmajlik.... milujem veterníky

autor: vybusna
vložené: 16. 10. 2010 19:22:07  nahlásiť  reagovať
 

skusim...uvidim...vdaka za radu

autor: Vanda (neregistrovaný/á)
vložené: 16. 10. 2010 19:14:37  nahlásiť  reagovať
 

cesto na veterníky
3dcl vody,2dcl olej-zovrieť-trošku vychladnúť-pridať 18dkg hladkej múky-zmiešať a asi 1min variť-vychladnúť a pridať 5 celých vajec po jednom.Toto sa určite nebude zle vytláčať.Sús a uvidíš

autor: Iljusa
vložené: 28. 04. 2010 10:25:46  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

vložené: 22. 04. 2010 22:30:19  nahlásiť  reagovať
 

Teda holka, tak to je něco!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: alenka111
vložené: 18. 04. 2010 11:09:30  nahlásiť  reagovať
 

Teda ja som sa prave pozbierala spod stola, lebo som odpadla, veterniky su uzasne a krasne. Vybusna, to si teda pred detmi riadne vytiahla... fotky su krasne. Ja sice veterniky velmi nemusim, ale tieto su prvotriednesmajlik. +1

vložené: 18. 04. 2010 07:39:42  nahlásiť  reagovať
 

milenka, prepáč mi! toto sa totiž určite číta. dievčatká, a prečo nepíšete, čo varítesmajlik chýba mi inšpiráciasmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vložené: 17. 04. 2010 18:10:42  nahlásiť  reagovať
 

Tak to je paráda. smajlik9smajlik

autor: mirca75
vložené: 17. 04. 2010 15:37:53  nahlásiť  reagovať
 

Výbušnásmajliknádherasmajlik.Jsi neskutečně šikovná a něco takového já neutvořím,ani kdybych se zbláznilasmajlik.Posílám zaslouženou boďku a moc mě mrzí,že nemůžu ochutnatsmajliksmajliksmajlik.

autor: cathleen
vložené: 17. 04. 2010 07:46:10  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 17. 04. 2010 05:54:30  nahlásiť  reagovať
 

To sa priam ponúka: "Ja som maškrta na zjedenie"smajliksmajlik+

autor: Paprika
vložené: 16. 04. 2010 23:01:35  nahlásiť  reagovať
 

moc hezké je máš smajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vložené: 16. 04. 2010 22:57:19  nahlásiť  reagovať
 

Tak jestli můžu poradit: do krému i do těsta patří máslo, ne Hera. Do těsta by stačilo 100 g tuku a 250 g mouky, pak by to bylo řidší. Tmavá poleva není zaviněna mlékem, jen si asi nechala ten cukr hodně zkaramelizovat. Kdybys mléko přidala, barva by se nezměnila. Takhle je to chuťově lepší, to jen lidi, kteří se bojí, že se jim cukr spálí, tu polevu dělají radši bledou. Jinak je vidět, že nejsi žádný troškař - děláš to poprvé a hned z 8 vajec! Ale jsou krásné a povedly se ti - bodík letí!

autor: vybusna
vložené: 16. 04. 2010 21:39:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlik jeeej ake pozitivne ohlasy....stale neviem predychat, to ako mi zmizol cely postup tak som sa s tym natrapila.
michs....a co takto teleport do Banskej....od stvrtku som tu a dnes prisla radka s muzom, takze som sa chcela nejako vytiahnut.
pejli...sto rokov som ta nevidela...smajlik

autor: michsamant
vložené: 16. 04. 2010 21:30:42  nahlásiť  reagovať
 

@vybusna, ty ma mucis!! vies ako ja milujem tieto veterniky??? teda ak si toto dnes piekla, tak ja si budem silno zelat teleport, aby som sa mohla preniest do Mnichova.. Mas ich smajliksmajliksmajlik

autor: Pejli
vložené: 16. 04. 2010 21:29:49  nahlásiť  reagovať
 

tééda výbušná!! paráda!! jsi šikovná smajlik

autor: eva hubova
vložené: 16. 04. 2010 21:15:57  nahlásiť  reagovať
 

To si děláš srandu v 9večer,žesmajlikPoleva je super karamelová,vůbec není tmavá.Já osobně bych dávala máslo,krém z Hery mi moc nechutná,já tam cítím ten rostilnný tuk.Ale 100lidí,100chutí.smajliksmajlik+1hned bych 3 zblajzlasmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz