Viac ako  4 000  receptov

Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia

Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia
nahoru
Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + odležanie cesta
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 veľke plechy

Suroviny:

300 g celozrnej hladkej múky, 200 g masla, 300 g bryndza, 1 vajce,1 prášok do pečiva, 1 žĺtok, pól lyžičky soli, rasca na posypanie

Postup

Všetko bez žĺtka zmiesime na hladké cesto. Cesto najmenej na 1 hodinu odložíme do chladničky (ja nechávam na noc). Hneď po vybratí cesta z chladničky (nie je potrebné, aby cesto malo izbovú teplotu) cesto vyvaľkáme cca na hrúbku 3-4 mm. S cestom sa robí veľmi dobre, cesto sa len málinko lepí a neláme sa. Vykrojené tvary ukladáme blízko vedľa seba, lebo bryndziaky vyskočia, ale zmenšia sa. Pečieme na nepriľnavom papieri na pečenie.Potrieme žĺtkom a posypeme na ozdobu rascou, makom, sezamom, alebo položíme na stred menšiu lúpanú mandľu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 10 minút.

Poznámka

Bryndziaky sú trvanlivé a vydržia 2-3 týždne, ale u nás veľmi chutia a tak sa rýchlo pojedia a NEVYDRŽIA

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia"

autor: alenka111
vložené: 05. 06. 2017 13:56:22  nahlásiť  reagovať
 

Adriana: Skladujem ich tak, že ich dávam len do dózy, ale u nás sú veľmi obľúbené a nakoľko som dosť navštevovaná domácnosť tak veľmi dlho som ich ešte nikdy neskladovala, do dózy nič nedávam. Nabudúce ich skúsim uskladniť v mraziaku, ale zatiaľ to vyskúšané nemám.

autor: Adriana (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 02. 2017 11:43:04  nahlásiť  reagovať
 

Prosim vas,a ako sa skladuju,ak chcem,aby mi vydrzali dlhsie?Dat ich do mraznicky,alebo staci do dozy?Treba do dozy nieco vlozit,aby boli makke
?Dakujem ❤smajlik

autor: ercicka
vložené: 28. 12. 2010 07:50:56  nahlásiť  reagovať
 

Super!!! vyskusam na silvestra smajlik

autor: alenka111
vložené: 16. 03. 2010 14:03:09  nahlásiť  reagovať
 

neviem ako, ale mala by som doplnit do surovin 1 prasok do peciva, zabudla som ho tam napisat

autor: JanaAli
vložené: 15. 03. 2010 20:24:54  nahlásiť  reagovať
 

krasny nazov, krasny recept, ukladam smajlik

autor: eva hubova
vložené: 15. 03. 2010 13:33:29  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+4

vložené: 15. 03. 2010 12:04:22  nahlásiť  reagovať
 

Líbí se mi "trvanlivé"smajliksmajlik, ale asi to nejde ani posoudit, že? Když nevydrží. No, bodejť by vydržely, u nás by se po nich taky zaprášilosmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 15. 03. 2010 10:14:02  nahlásiť  reagovať
 

Zavádějící název - TRVANLIVÉ smajliksmajlik U nás by stopro byly také hned pryčsmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 15. 03. 2010 09:56:34  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz