Viac ako  4 000  receptov

Pre zaciatocnikov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Ako dostat krehke cesto bez roztrhnutia na plech

Ingredience: Spracovane krehke cesto. Receptov na krehke cesto je vela a ja nemam nejake oblubene, pretoze ho neviem. Zaklad je vzdy polohruba muka, vajce, maslo, prasok do pecenia a voda.

Postup: Ja rozvalkat a preniest na valceku do formy, plat krehkeho cesta skratka nedokazem. Bude to asi tym, ze ho neviem dobre vypracovat. Rozne finty, ktore mi radili, som robila poctivo pri kazdom pokuse. Maslo som...

 
Ako na karamel

Ingredience: Cukr krystal, krupice nebo kostkový

Postup: Cukr nasypeme do kastrolku nebo na pánev se silnějším dnem a necháme pomalu rozpouštět. Ideální je tak maximálně 1-2 minuty dát sporák na plný výkon, aby se nádoba rychleji nahřála a pak dát na polovinu. Pokud máme sklokeramickou desku, nemusíme míchat, pokud máme plyn, raději mícháme, aby se to nezačalo od jednoho místa připalovat. Když začne na...

 
Ako pekne uhladiť krémový povrch na roláde

Ingredience: Úzky pás papiera na pečenie

Postup: Je to veľmi jednoduché. Spravíme si úzky papierový pás. Ja som si ho vystrihla z prebývajúceho silikónového. Roládu na začiatku tým pásom , akokeby obopneme a bez prestania jemne ťaháme až na druhý koniec. Krém, ktorý nám ostane na papieri, namatláme na menej viditeľlné roládove miesta. A to je všetko.

 
Ako robit a naplnit mäsový závitok

Ingredience: Rozklepane rezne, napln, sparatka. Som robila minule zavitky a kamaratka sa na mna pozerala, ze to je vyborny system, ako to robim, lebo ze jej to vypaduva zo vsetkych stran. Tak pre zaciatocnikov to mozno bude mala pomoc. pokial mate aj vy nejaky system...sem s nim

Postup: Je to jednoduche...zaviniem zavitok a jeden otvoreny bok hned zopnem sparatkom, alebo kovovou ihlicoua zavitok...

 
Ako si urobiť čerstvú paradajkovú štavu bez mixéra

Ingredience: Velke cerstve paradajky struhadlo lyzicka olivoveho oleja cerstve bylinky sol, cerstvo mlete korenie

Postup: Paradajky rozrezeme a struhame ich na struhadle az na supku. Stavu zakvapkame olivovym olejom, pridame nasekane bylinky, osolime a okorenime… Hotovo. Zamiesame do uvarenych horucich spagiet…alebo ju pouzijeme do bezneho varenia.

 
Ako si urobiť plát mäsa na roládu

Ingredience: Maso v celku, ostry noz.

Postup: Najjednoduchsie je prist do masiarne a dohodnut sa so sikovnym masiarom, aby Vam plat masa na roladu pripravil. Musite to urobit samozrejme par dni dopredu. No a je zbytocne hladat masiara v tescu, bille a pod. To treba zajst skutocne tam, kde to maso visi na hakoch. Pokial vidite ale pekny vysoky kus masa, tak si mozete plat urobit aj doma. Z 250g rezna sa ...

 
Ako upiect jaternice aby nepopraskali

Ingredience: jaternicky studena voda

Postup: Jaternice alebo krvavnicky umyjem pod studenou vodou….voda by mala byt co najstudenejsia. Poukladam ich do pekaca a popicham ich vidlickou. Na dno pekaca nalejem studenu vodu a vlozim ho do rury , vyhriatej na cca 185 stupnov. Pecieme pomaly asi 30 – 40 minut…podla toho ako sa mi opekaju. Vacsinou uz netreba, aby som ich ku koncu zapiekla. Ja osobne mam...

 
Ako urobiť cesnak stráviteľnejší

Ingredience: Cesnakove struciky

Postup: Niekto mava problem s cesnakom v jedle, ze mu zatazuje zaludok. Tak som sa minuly tyzden docitala, ze tie tazkosti mozno sposobuje klicik ktory stredom cesnaku rastie. Vraj je pre zaludok nestravitelny. Neviem co je na tom pravdy, ale pre *istotu* som to zacala robit, aj ked nam cesnak nevadil. Postup je jednoduchy, cesnakovy strucik rozrezeme a capik v strede...

 
Ako uvarit lečo bez paradajok

Ingredience: 200 g papriky, ocistenej od jadrinca, 1 cibula, 100ml pasirovanej paradajkovej stavy z krabicky, 3 vajcia, udenina (nemusi byt), sol, majoranka, mleta stiplava paprika.

Postup: Jadrincov zbavene a umyte papriky nakrajame na pasiky, cibulu ocistime a nakrajame na kocky. Ak mate udeninu, tak ju zbavte crievka a nakrajajte na kolieska. Na rozohriaty olej dame cibulu a orestujeme ju do sklovita,...

 
Ako uvariť tarhoňu?

Ingredience: 2 díly tarhoně, 3 díly vřící vody, trocha oleje, sůl

Postup: Tarhoňu opražíme na oleji do světlehněda, přidáme sůl a odměřenou vřící vodu - pozor na opaření. Promíchneme, zakryjeme pokličkou a 5 min necháme vařit. Vypneme a stále zakryté necháme 20 min v teple dojít. Hotovou můžeme ochutit vmícháním trošky vegety (nepřesolit), bylinek, osmažené cibulky nebo třeba plátků žampiónů, jako je na...

 
Ako vaľkať cesto

Ingredience: Moja mamka ked vyvalkala plat cesta, tak vsetky rohy boli dobreze nie dokonale pravouhle. Ked som bola pri mojej dcere, tak som videla , ze aj ona mala krasny vyvalkany plat bez tazkosti. Len ja som stale zapasila s tym, ze mi cesto vychadzalo do okruhla, alebo do ovalu...v ziadnom pripade nie pekne do rohu plechu. Takze moja vlastna dcera ma pred polrokom poucila, ze ako jej poradila...

 
Ako zaistit aby z plneného mäsa nevytekala počas pečenia plnka

Ingredience: Maso, plnka, ihlice, alebo dlhsie sparatka, potravinovy motuz

Postup: Kym som sa nenaucila tento sposob tak som maso plnila tak, ze som do neho vrezala kapsu a po naplneni som otvor zasila. Pri vyrezavani som urcite niekde neodhadla maso a urobila do neho otvor..prinajlepsom. No a ked som to robila zase opatrne, tak som tu kapsu vacsinou urobila malu, a efekt naplnenia nezodpovedal mojej...

 
Ako zaviazať mäsovú roládu do sieťky

Ingredience: Masova rolada potravinovy spagatik

Postup: vid foto... pri poslednej popiske uvadzam, ze mozeme roladu viazat (ak mame stale volne konce) zo vsetkych stran, ale spravidla zo styroch staci...Samozrejme ak nie je rolada prilis velka a ma tendenciu sa rozpadat, vtedy je sietka vynikajucim riesenim.

 
Bleskové nutelové palmičky

Ingredience: 500 g lístkového cesta, 300 g nutely

Postup: Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, bohato natrite nutelou až po okraje a skrúcajte z dvoch protiľahlých strán k sebe. Pokrájajte na približne centimetrové kúsky, poukladajte reznou stranou na plech vyložený papierom na pečenie a zľahka ich sploštite dlaňou. Vzniknú palmičky alebo srdiečka. Vložte plech s palmičkami do rúry predhriatej na...

 
Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom

Ingredience: 150 az 200g rezen bez kosti z kare( samozrejme mozu byt aj dva 100g :o)), 150 g zemiaky co je cca 2 vacsie kusy, vajce, 4 polievkove lyzice oleja, oriesok masla, sol, korenie, mrazena zelenina povedzme 150 g (moze byt samozrejme aj cerstva , ale zaciatocnik pravdepodobne radsej siahne na hotovku)

Postup: Zemiaky ocistime a nakrajame pozdlzne. Dame varit do studenej vody a ked voda zacne vriet...

 
Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou

Ingredience: 6 rezňov z bravčového karé, 3 male jablká (alebo 2 veľké), 125 g masla, 12 malých alebo 9 veľkých zemiakov, 6 čajových lyžičiek hnedého cukru (môže byť aj obyčajný) soľ, korenie

Postup: 1. karé zľahka naklepeme (ak sú rezne tenké, nemusíme) 2. všetký rezne z oboch strán osolíme, okoreníme 3. pékáčik vymastíme polovičkou masla 4. na dno pekáčika poukladáme rezne 5. olúpeme jablká, ak sú...

 
Cestíčko na obaľovanie

Ingredience: 2 vajcia, trosku vody, 3 kopcovitejsie polievkove lyzice hladkej muky, mala lyzicka soli

Postup: Do misy vyklepneme vajicka a pridame k nim vodu, ktoru naberieme do polovicky prazdnej skrupiny. Pridame sol a metlickou rozlahame. Postupne pridavame muku a vymiesame na hladke cesto. Vajicka su roznej velkosti, takze mnozstvo muky je orientacne. Cesticko by malo opak lyzice pekne obalit a...

 
Citronovy krem

Ingredience: 10 cl citronovej stavy (3-4 citrony, zavisi od velkosti a stavnatosti), 3 vajcia, 150 g cukru, 1 pl maizeny, 30 g masla

Postup: V mise vymiesame vajcia s cukrom, pridame citronovu stavu a maizenu rozpustenu v malom mnozstve vody. Prelejeme do panvice, pridame kococky masla a na slabom plameni miesame, kym krem nezhustne. Krem naplnime do zavaracieho pohara, nechame vychladnut, zatvorime a...

 
Couscous - kuskus

Ingredience: 2 šálky kuskusu /1 šálka = 250 ml/, rozpustené maslo, soľ, voda Nepoužívať v žiadnom prípade olivový olej - zrnká kuskusu by stvrdli!!! Ak použijete olej, tak len stolový.

Postup: originál príprava - 1. variant: 2 šálky kuskusu nasypeme do misy, zalejeme 5 PL rozpusteného masla a jemne premneme dlaňami, aby sa obalilo maslom každé zrnko. Prilejeme 3/4 šálky studenej vody a dobre premiešame...

 
Čo robiť ked sa sekne smotana, jogurt

Ingredience: Zrazena omacka, alebo polievka :D soda bikarbona

Postup: Do horuceho pokrmu, po stipkach pridavame sodu bikarbonu.

 

1   2   3   4   5  


Pre zaciatocnikov - najlepšie recepty

Karamel Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Tvarohové cesto na závin-postup Bleskové nutelové palmičky
KaramelKarfiol vyprážaný na pekáči...Tvarohové cesto na...Bleskové nutelové palmičky
Ako vaľkať cesto Španielske vtáčky /Španělské ptáčky Zemiakové cesto /Bramborové těsto - postup - knedlíky, šištičky, rolády, plněné knedlíky Ako uvariť tarhoňu?
Ako vaľkať cestoŠpanielske vtáčky...Zemiakové cesto /Bramborové...Ako uvariť tarhoňu?

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz